Naslovna Društvo Evropska nedelja urbane mobilnosti: “Sigurne staze” na konferenciji i izložbi inovatora

Evropska nedelja urbane mobilnosti: “Sigurne staze” na konferenciji i izložbi inovatora

137
0

U Beogradu se danas održava konferencija „Кreiraj (po)kretanje“ i Izložba inovatara iz ove oblasti na kojoj učestvuje i Udruženje “Sigurne staze” iz Bora.

Igor Velić

Konferenciju posvećenu inovacijama u oblasti urbane mobilnosti, kao i izložbu, na kojoj će biti predstavljene inovacije, organizuje Inicijativa za održivu urbanu mobilnost „Urban.log“ iz Beograda u okviru Projekta „Кreiraj (po)kretanje“.

Među učesnicima na konferenciji su i Lidija Radulović, programska koordinatorka Fondacije BFPE za odgovorno društvo, Igor Velić, predsednik Udruženja „Sigurne staze“, Dane Atanasković, konsultant za startape u ranoj fazi razvoja, Goran Macanović, direktor GreenGo, Beograd

“Promovisanjem održive urbane mobilnosti kroz podizanje svesti stanovništva, uspostavljanjem partnerstva civilnog, javnog i privrednog sektora i popularizaciju novih modela prevoza, motivisaće se i inovaciona zajednica da, uz podršku institucija i medija, stvara novu supkulturu. Verujemo da će ova i slične manifestacije podstaći tehnološke inovacije, održiva i tehnički napredna rešenja, ali i građanima/ka približiti koncept urbane mobilnosti”, navode organizatori.

Projekat „Кreiraj (po)kretanje“ se realizuje u okviru Programa promocije i popularizacije inovacija i inovacionog preduzetništva za 2022. godinu, koju sprovodi Кabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, a uz podršku Grada Beograda.