Naslovna Ekonomija EU preko razvojnog programa EU PRO finansira 37 projekata: Među odabranima Boljevac...

EU preko razvojnog programa EU PRO finansira 37 projekata: Među odabranima Boljevac i Knjaževac

233
0

Evropska unija (EU) će preko razvojnog programa EU PRO u 37 lokalnih samouprava u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije finansirati sa četiri i po miliona evra realizaciju projekata lokalne infrastrukture koji za cilj imaju bolji kvalitet života ljudi.

EU će sa 122.319 evra finansirati projekat  izgradnje kanalizacione mreže na desnoj obali reke Arnaute, a sa 57.000 evra obnovu Gurgusovačke kule u Knjaževcu.

Opština Boljevac će, prema ovom projektu, pored 122.319 evra iz programa EU PRO uložiti i sopstvenih 21.585 evra kako bi se izgradila  primarna i sekundarna kanalizaciona mreža u dužini od 971 metar na desnoj obali Arnaute, čime  će se na mrežu priključiti 96 domaćinstava.

Pored sredstava koje će preko razvojnog programa EU PRO dobiti od Evropske unije i knjaževačka lokalna samouprava će u projekat obnove Gurgusovačke kule uložiti i sopstvenih 10.322 evra. Projektom je predviđena obnova otvorene pozornice na ovom kulturno-istorijskom objektu, koji samo tokom Festivala kulture mladih Srbije okupi preko 15.000 posetilaca, ali i nabavka potrebne pozorišne opreme.

Kako navode u EU PRO, na javni poziv je stiglo 46 predloga projekata od kojih je odabrano 37, a spisak projekata čiji se ukupan budžet procenjuje na 6.1 miliona evra, možete pogledati OVDE.