Naslovna Društvo EU podsticaj kreativnih i inovativnih ideja u kulturi i turizmu

EU podsticaj kreativnih i inovativnih ideja u kulturi i turizmu

320
0

Projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam“ je otvorio novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava.

Foto: EU za tebe

Cilj javnog  poziva za dodelu bespovratnih sredstava u okviru projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam“  je podsticanje kreativnih i inovativnih ideja u turizmu i promociji kulturnog nasleđa. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 200.000, dok će pojedinačni projekti iznositi ne više od 20.000 evra.

Pozivom su obuhvaćeni osam opština i gradova Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije: Kladovo, Negotin, Majdanpek,  Zaječar, Veliko Gradište, Golubac, Smederevo, Požarevac, kao i opština Topola u Šumadiji.

Konkurs je namenjen svima koji nastoje da na kreativan i inovativan način unaprede prezentaciju kulturno-istorijskog nasleđa, učine atraktivnijom promociju svojih opština ili oplemene turističku ponudu i proizvode. Stoga je konkurs usmeren na organizacije civilnog društva, institucije kulture, tela za upravljanje kulturnim nasleđem, kao i mala i srednja preduzeća u kreativnoj industriji. Svrha konkursa je da se poveća atraktivnost destinacija, a posetiocima omogući da na zanimljiviji način dožive mesta koja obilaze.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ podržava razvoj turizma i promociju kulturnog nasleđa, sa ciljem podsticaja ekonomskog razvoja regiona i stvaranju novih poslovnih perspektiva, posebno u ruralnim sredinama. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačke organizaciju za međunarodnu saradnju GIZ.

Konkursnu dokumentaciju za učešće možete preuzeti OVDE.