Naslovna Društvo Etno sajam “Izvorno iz Krajine” u Negotinu 8. i 9. oktobra

Etno sajam “Izvorno iz Krajine” u Negotinu 8. i 9. oktobra

835
0

U petak 8. oktobra u 11 sati u Negotinu će svečano biti otvoren Etno sajam “Izvorno iz Krajine” koji, uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, zajednički organizuju Poljoprivredne savetodavne i stručne službe (PSSS) iz Negotina, “Agroznanje” iz Zaječara i “Poljosavet” iz Knjaževca, u saradnji sa svojim lokalnim samoupravama .

Kako je najavljeno, posle pozdravne reči Vladimira Veličkovića, predsednika Opštine Negotin, Boška Ničića, gradonačelnika Zaječara i Milana Đokića, predsednika Opštine Knjaževac, Sajam će otvoriti Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Nakon kulturno-umetničkog programa koji prati izložbeno-prodajni deo Etno sajma „Izvorno iz Krajine“ za 13 sati u paviljonu u centru grada najavljena je panel diskusija na temu “Organska proizvodnja u Srbiji“.

Moderator ove tribine biće Jasmina Nikitović, autor i voditelj emisije „Znanje imanje“ RTS-a, a učesnici panela su: Ivana Simić, savetnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za organsku proizvodnju i Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 „Sajam će biti na gradskom trgu i centralnom parku u Negotinu. Biće postavljeno oko osamdeset štandova za blizu stotinu izlagača iz cele Srbije, od Subotice do Vranja. Više od 30 poljoprivredno savetodavnih i stručnih službi je potvrdilo svoj dolazak i veliki broj turističkih organizacija, proizvođača autentične hrane karakteristične za krajeve iz kojih izlagači dolaze, sedam vinarija a tu su i udruženja pčelara, kao i proizvođači narodnih rukotvorina. Srednja mlekarska škola iz Pirota sa đacima i profesorima na licu mesta demonstriraće proizvodnju čuvenog pirotskog kačkavalja“, kaže Vladica Gavrilović, direktor PSSS Negotin.

Prvi sajamski dan trajaće do 17 časova, a u subotu od 10 do 12 časova. Etno sajam “Izvorno iz Krajine” je izložbeno-prodajnog karaktera, a u kulturno-umetničkom programu učestvovaće folklorni ansambli i vokalni i instrumentalni solisti iz Negotina, Zaječara i Knjaževca.