Naslovna Kultura Etno dan TOON-a u znaku tradicije i gostoprimstva

Etno dan TOON-a u znaku tradicije i gostoprimstva

276
0

Juče u okviru Majskih svečanosti, a u susret 13.Međunarodnom sajmu meda i vina koji počinje danas, Turistička organizacija opštine Negotin i Dom kulture „Stevan Mokranjac“ organizovali su Etno dan.

Turistička organizacija opštine Negotin svojevrsnom izložbom domaće i narodne radinosti, ali i prezentacijom seoskog turizma, proizvoda od meda, vina, narodnih jela, kolača, pa čak i starih i novih zanata, uveličala je završnu smotru manifestacije narodnog i izvornog stvaralaštva „Susrete sela“, koja se u našoj opštini organizuje već 45 godina.

U okviru Etno dana na centralnom gradskom trgu na više od 30 štandova predstavilo se preko 40 izlagača iz brojnih negotinskih sela, ali i Niša, Kumanova i drugih gradova, zatim članovi folklornih ansambala, proizvođači hrane, vina, suvenira, nakita, kao i seoska turistička domaćinstva.

Glavnim našim sajamskim trgom prošetala se i povorka članova 10 kulturno umetničkih društava, učesnika „Susreta sela“, koja se različitim i jednako raskošnim kostimima, savršeno uklopila u dekor Etno dana.