Naslovna Društvo Es-dnevnik od drugog polugodišta u svim osnovnim i srednjim školama

Es-dnevnik od drugog polugodišta u svim osnovnim i srednjim školama

856
0

Po preporuci Ministarstva prosvete u drugom polugodištu u upotrebi je es-dnevnik u osnovnim i srednjim školama.

Priprema za uvođenje es-dnevnika, obuka koordinatora i obuka nastavnika, počela je još prošle godine, pa su neke škole u Srbiji još u septembru plavi dnevnik zamenile elektronskim praćenjem nastave.

U našoj opštini septembar je spremno dočekala Osnovna škola „Vuk Karadžić“ i nastavnici već šest meseci elektronski prate nastavu i postignuća učenika.

Osnovna škola „Vera Radosavljević“, Negotinska gimnazija i Poljoprivredna škola „Rajko Bosnić“ su drugo polugodište počeli primenom es-dnevnika, pa je i u njihovim školama papirna verzija sada u arhivi.

Obuku su tokom zimskog rasputa za novi način vođenja dokumentacije i praćenja uspeha učenika prošli i prosvetni radnici Osnovne škole „Branko Radičević“, koji će drugo polugodište ispratiti dvostruko, i kroz plave dnevnike i elektronski.

Na ovaj način će biti ispraćena i nastava u Tehničkoj školi. Ove dve škole, kao i sve one koje to do sada nisu učinile, biće u obavezi da školsku godinu od 1. septembra počnu bez papirne verzije dnevnika.

Podršku za uvođenje novog načina vođenja pedagoške dokumentacije i napredovanje učenika Osnovnoj školi „Branko Radičević“ i Negotinskoj gimaziji daće i realizacija projekta „Izgradnja bežičnih lokalnih računarskih mreža u školama Republike Srbije“ koji realizuju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomiunukacije, Ministarstvo prosvete i Akademska mreža Republike Srbije, a čija je realizacija u toku.