Naslovna Društvo Episkopu Ilarionu uručen Krst vožda Đorđa Stratimirovića

Episkopu Ilarionu uručen Krst vožda Đorđa Stratimirovića

167
0

Episkopu timočkom Ilarionu Centar za razvoj Šajkaške uručio je Krst vožda Đorđa Stratimirovića.

Foto: Eparhija timočka

Centar za razvoj Šajkaške uz saglasnost porodice Stratimirović orden “Krst vožda Đorđa Stratimirovića episkopu timočkom Ilarionu uručio je zasamopregorno služenje Bogu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenom narodu širom srpskih zemalja i rasejanja, kao i za požrtvovano istrajavanje na vrednostima svetosavske duhovnosti i idejama svesrpskog jedinstva”.

U znak priznanja za pokazanu vernost i značajan doprinos na delu svedočenja vrednosti i očuvanja tradicija Srpske Vojvodine, vladika Ilarion je ovo odlikovanje primio na svečanosti kojem su  prisustvovali: profesor Ivan Stratimirović, praunuk Đ. Stratimirovića, profesor Đorđe Stratimirović, predsednik Fondacije “Vožd Đorđe Stratimirović” i čukununuk Đ. Stratimirovića.

Svečanoj dodeli ovog priznanja prisustvovali su i Aleksandar Đurđev, predsednik Organizacionog odbora Fondacije, njegov zamenik đakon Hadži Nenad Jovanović, Dane Kulačin, direktor Centra za razvoj Šajkaške, Dalibor Šekularac, sekretar Fondacije Vožd Đorđe Stratimirović, kao i najbliži episkopovi saradnici.