Naslovna Društvo Epidemiološka situacija u Srbiji produžila školsku godinu

Epidemiološka situacija u Srbiji produžila školsku godinu

636
0

Ministarstvo prosvete je izmenilo Kalendar vaspitno – obrazovnog rada osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Pomera se polaganje male mature i završetak školske godine.

Do kraja prvog polugodišta za učenike osnovnih i srednjih škola ostalo je manje od dve nedelje. Raspust za učenike i nastavnike u Srbiji, ali i Vojvodini počinje 18. decembra.

U školske klupe će se 18. januara 2021. najverovatnije vratiti najmlađi osnovci, od prvog do četvrtog razreda, a za povratak ostalih  učenika u škole odluku će doneti nadležno ministarstvo uz konsultacije Kriznog štaba, u zavisnosti od epidemiološke situacije u zemlji.

Izvesno je da će školska godina za osmake umesto 4. juna biti završena 8. juna, dok će ostali osnovci nastavu pohađati  do 22. juna. Došlo je i do pomeranja završnog ispita za osmake, pa će testove iz matematike, srpskog jezika i kombinovani test rešavati 23, 24. i 25. juna.

Maturanti gimnazija na raspust odlaze 25. maja, a učenici trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola 1. juna. Za sve ostale srednjoškolce školsko zvono označiće kraj školske godine 22. juna.