Naslovna Društvo Eliksir stipendira Negotinca Viktora Jovića

Eliksir stipendira Negotinca Viktora Jovića

1440
0

Sedmogodišnji Negotinac Viktor Jović, đak prvak i polaznik Centra za razvojnu edukaciju “Malac Genijalac Soroban” Negotin pohađaće Školu mentalne aritmetike zahvaljujući zaposlenima u kompanijama „Eliksir“.

Početak školske godine doneo je sedmogodišnjem Viktoru Joviću mnogo radosti i uzbuđenja. Polazak u prvi razred Osnovne škole “Branko Radičević” i dolazak u Centar za razvojnu edukaciju “Malac Genijalac Soroban” Negotin  događaji su kojih će se dugo sećati.

Susret sa Viktorom, kaže učiteljica Danijela Nikolić, bio je uobičajan sve dok nije krenulo testiranje za upis u Školu mentalne aritmetike. Viktor odlično poznaje brojeve, brzo pamti, pažljivo sluša, čita ćirilična i latinična slova. Bilo je to dovoljno razloga da na predlog Margarete Musić, „Eliksir“ dodeli jednogodišnju stipendiju. Novac za podršku Viktoru sakupili su zaposleni u kompanijama “Eliksir” u Novom Sadu, Šapcu i Prahovu.

“Mi verujemo u moć znanja, a solidarnost je jedna od vrednosti koja nas povezuje. Informacija koja je stigla do naše Eliksir Fondacije  i preporuka nastavnice Danijele, bile su dovoljne da organizujemo akciju koja Viktoru stvara priliku za znanje. Uvereni smo da će je iskoristiti na pravi način, a mi ostajemo dobre komšije  i pouzdani partneri  zajednice u kojoj radimo i živimo. Akciju smo pokrenuli u Dečijoj nedelji, sigurni da nema veće sreće od toga da usrećite dete”, kaže Margareta Musić, direktorka Eliksir Fondacije.

Škola Mentalne aritmetike Malac Genijalac već pet godina stipendira po jednog učenika, ali je ovo prvi put, kaže učiteljica Danijela Nikolić, da je društvena zajednica prepoznala značaj ulaganja u obrazovanja kao najbolje investicije za budućnost.

“Zahvalna sam Eliksir Fondaciji koja je odlučila da jednogodišnju stipendiju uruči budućem Malcu Genijalcu Viktoru Joviću. Sem što je Viktor pokazao zaista dobre rezultate na testiranju, moja odluka da baš on bude stipendista je i ta što su njegovi roditelji prosvetni radnici, oboje bez posla. Škola i ove godine dodeljuje svoju stipendiju, a od septembra je to devojčica kojoj je neophodna podrška u radu”, kaže Danijela Nikolić.

Radost nije krio ni Viktor, ali ni njegova mama Aleksandra Jović, učiteljica.

“Zahvaljujem se donatorima što su prepoznali značaj ulaganja u obrazovanje. Zaista smo srećni a posebno Viktor koji obožava da dolazi na časove “Malca Genijalca”. To je neka posebna atmosfera, nastava prilagođena svakom detetu. Zahvaljujem i učiteljici Danijeli koja je prepoznala Viktorovu posvećenost matematici i predlogu da baš on bude stipendista”, kaže Aleksandra Jović.