Naslovna Ekonomija “Eliksir Grupa” i Opština Negotin pokrenuli inicijativu “Za napredak Negotinske krajine –...

“Eliksir Grupa” i Opština Negotin pokrenuli inicijativu “Za napredak Negotinske krajine – složno”

1586
0

Trodnevnom manifestacijom pod maksimom “Za napredak Negotinske krajine – složno” Kompanija “Eliksir Grupa” u saradnji sa lokalnom samoupravom će od 10. do 12. juna ozvaničiti početak realizacije projekata održivog razvoja i stvaranja nove šanse za rad i kvalitetniji život na istoku Srbije.

“Eliksir Grupa”  i “Eliksir Fondacija”, dobitnici priznanja Srpskog filantropskog foruma za razvoj dobročinstva i filantropije za 2020. godinu, finansiraće do kraja ove godine realizaciju projekata održivog razvoja, unapređenja zdravstvene zaštite, očuvanja kulturne i istorijske baštine, ali i radove i nabavku opreme u 24 školska objekta na području opštine i druge projekte na uređenju javne i komunalne infrastrukture, vredne 100 miliona dinara.

Ova vredna donacija biće uručena u subotu 12. juna u okviru centralnog programa “Za napredak Negotinske krajine – složno”  koji će od 18 časova biti održan u centru grada ili u sali Doma kulture “Stevan Mokranjac” u slučaju kiše.

U programu će učestvovati i Devojački hor negotinske Umetničke škole, Etno grupa “Marinika”, KUD “Stevan Mokranjac” i deca iz Predškolske ustanove “Pčelica”.  Predstavnici Kompanije uručiće i nagrade studentima, autorima najboljih rešenja stambenog naselja “Elixir Garden”, a izložba radova moći će da se pogleda u prostorijama “Eliksir Grupe” u centru grada.

Centralnoj manifestaciji predhodiće “Dečji dan” u četvrtak, 10. juna od 16 do 20 časova na Trgu Stevana Mokranjca uz učešće vaspitno-obrazovnih ustanova naše opštine, a u petak, 11. juna i “Sportski dan” uz učešće predstavnika sportskih kolektiva, takođe na Trgu od 16 do 20 sati.

Najveći privredni kolektiv u ovom kraju od privatizacije nekadašnje Industrije hemijskih proizvoda Prahovo, 2012. godine pomaže razvoj infrastrukture, unapređenje kvaliteta zdravstvene i socijalne zaštite, očuvanje kulturnog nasleđa, pruža podršku sportu, zdravom životu i razvoju mladih, a samo u poslednje dve godine za projekte koji doprinose održivom razvoju lokalne zajednice u Negotinu i Prahovu uložio je oko 48 miliona dinara.