Naslovna Društvo COVID-19 Eliksir Grupa donirala 30 miliona dinara za nabavku respiratora

Eliksir Grupa donirala 30 miliona dinara za nabavku respiratora

1765
0

Eliksir Grupa donirala je 30 miliona dinara za nabavku respiratora i medicinske opreme za podršku zdravstvenom sistemu Srbije.

Eliksir Grupa, preko Eliksir Fondacije, koja je članica Srpskog filantropskog foruma, nastavila je svoj društveno odgovorni i humanitarni angažman donacijom od 30 miliona dinara koja je namenjena nabavci respiratora i medicinske opreme.

“Ova donacija znači više šanse za spasavanje života ljudi, više stabilnosti za naš zdravstveni sistem i podršku zdravstvenim radnicima. Poslovni sistem Elixir Group se i u ovom, kao i u svim svojim poslovnim aktivnostima, rukovodi načelom da su “ljudi na prvom mestu”. Sredstva su namenjena nabavci respiratora i neohodne zaštite opreme za zdravstvene radnike, pa će ovo, verujemo, biti podrška obolelima, lekarima i tehničarima u celoj našoj zemlji. Mislim da je sada jako važno pokazati odgovornost i prema zaposlenima i zaštititi ih, ali i sačuvati poslovnu aktivnost i radna mesta, što mi činimo za oko 1.500 zaposlenih u svom poslovnom sistemu. Važno je poštovati sve naložene mere državnih institucija, koje ulažu napore da se ova situacija prevaziđe na najbolji način”, navodi Zorica Popović, izvršna direktorka Eliksir Grupe.

Eliksir Grupa je ovu donaciju, prema instrukciji Vlade Republike Srbije, uplatila Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, koji će namenu odrediti prema prioritetima i potrebama.