Naslovna Društvo Ekološki i svečarski u Novu 2022.

Ekološki i svečarski u Novu 2022.

135
0

Članovi Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom „Duga“ u Negotinu u okviru projekta „Tunelska pećina Zamna“, čiji su partneri, a koju realizuje Ekološko udruženje „Badem“ zajedno sa svojim članovima realizovali su još jednu radionicu.

U okviru projekta priređena je radionica o reciklaži otpadnog materijala

Članovi „Duge” su u prethodnom periodu organizovali i akciju prikupljanja tegli i staklenih flaša od kojih su na svojim radionicama izrađivati upotrebne predmete za predstojeće novogodišnje praznike, a od prirodnih materijala i kartona pravili i novogodišnje čestitke.

Upravo se ovim aktivnostima, smatraju u “Dugi” i “Bademu”, doprinosi zaštiti životne sredine, reciklaži otpadnog materijala, koji može biti kao sirovina za izradu, novih korisnih predmeta, ali i osećaju korisnosti i povećanju samoupouzdanja kod osoba sa invaliditetom.

“Upoznavanjem sa ekologijom deca i osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju proširuju svoja znanja, doprinosi se njihovoj većoj socijalizaciji i inkluzivnosti u društvu čemu streme oba naša udruženja “Badem“ i „Duga“, kaže Miroslava Mika Zdravković, sekretar Udruženja OSI “Duga”, koje je nedavno u okviru još jedne radionice izrađivalo kućice i hranilice za ptice, koje krase park u Karađorđevoj ulici.

Radovi nastali na radionici deo su izložbe

Njihovi radovi nastali u okviru projekta projekta „Tunelska pećina Zamna“ koji Ekološko udruženje „Badem“ zahvaljujući Ministarstvu zaštite životne sredine promoviše kao zaštićeno područje  Negotinske krajine i edukuje mlade o ovom značajnom spomeniku prirode prikazani su na završnoj prezentaciji projekta u prostorijama “Duge”, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i kovid merama.

Projekat „Tunelska pećina Prerast u kanjonu Zamne”, čiji je cilj da upozna širu i stručnu javnost sa vrednostima kanjona reke Zamna i stvori priliku da mladi upoznaju svoju okolinu i nauče da se ponašaju u zaštićenom prirodnom dobru, realizuje se do marta 2022. godine uz svesrdnu pomoć Ministarstva zaštite životne sredine koji projekat finansira sa 448.450 dinara.


Ovaj tekst nastao je u okviru projekta “Tunelska pećina Zamna” koju sufinansira Ministarstvo zaštite životne sredine. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.