Naslovna Društvo „Eko Istok“ poziva na akciju čišćenja Nikoličevske banje

„Eko Istok“ poziva na akciju čišćenja Nikoličevske banje

588
0

Udruženje građana “Eko Istok” organizuje čišćenje banje u Nikoličevu u subotu 22. juna i poziva sve zainteresovane građane i građanke da se priključe akciji koja je deo projekta „Zelene mape Istočne Srbije“.

Foto: LunganoD_Shots

“Eko Istok” pozvao je sve ljubitelje prirode da se odazovu u što većem broju i učestvuju u akciji čišćenja banje u Nikoličevu u subotu, 22. juna od 16 do 19 sati.

“Za učešće u akciji nije potrebno ništa sem dobre volje, stoga vas “Eko Istok” poziva da provedete dan u prirodi, osvežite se u termalnoj vodi u Nikoličevu i družite se sa ostalim učesnicima”, navode u “Eko Istoku”.

Foto: LunganoD_Shots

Akcija se organizuje u okviru projekta “Zelene mape Istočne Srbije”, u okviru kojeg će “Eko Istok” do kraja leta organizovati četiri akcije čišćenja u Zaječaru i okolini.

“Ovaj projekat predviđa niz aktivnosti u cilju povećanja informisanosti žitelja opštine Zaječar, sa fokusom na Gamzigradsku banju i sela Gamzigrad, Nikoličevo i Rgotina, o istražnim radnjama i širenju rudnika, kao i uticaju na podzemne vode, javne česme i termalne izvore u Nikoličevu i Gamzigradskoj Banji. Trenutno je na teritoriji Grada Zaječara izdato 10 dozvola za geološka istraživanja ruda, prevashodno zlata i bakra”, ističu u Udruženju građana “Eko Istok”.