Naslovna Društvo „Eko Istok“ i meštani Nikoličeva očistili popularno banjsko izletište 

„Eko Istok“ i meštani Nikoličeva očistili popularno banjsko izletište 

1406
0

Ekološko udruženje „Eko Istok“ i meštani sela Nikoličeva uspešno su u toku proteklog vikenda sproveli akciju čišćenja Nikoličevske banje.

Foto: LunganoD_Shots

U akciji je učestvovalo preko 50 učesnika, koji su uredili popularno izletište, sakupili smeće i očistili bazen sa termalnom vodom.

“Meštani su nam pomogli da pokosimo travu oko bazena i parkinga. Zajedno smo ispustili vodu iz bazena, detaljno ga oribali i ponovo napunili vodom. Od jako klizave staze oko samog bazena, koja zbog mahovine i algi bude veoma nebezbedna posebno za decu i starije kupače, dobili smo siguran prilaz za sve posetioce”, saopštili su iz udruženja Eko Istok.

Foto: LunganoD_Shots

Iz „Eko Istoka“ ističu da se posebno zahvaljuju stanovnicima Nikoličeva koji su prepoznali inicijativu i odazvali se pozivu.

“Pored  alata za čišćenje koje smo pripremili, meštani su nam doneli dva trimera za košenje, dodatne lopate, metle, četke, kofe, ali i cveće kojim je Udruženje žena iz Nikoličeva dodatno ulepšalo banju. Nisu izostale ni baka Daničine kiflice i pite, a donirali su nam i hladno osveženje. Slučajni posetioci iz Zaječara koji su zahvatili vodu za piće i videli šta smo sve do tada uradili ostavili su nam i prvu novčanu donaciju od 500 dinara”, kažu iz ovog udruženja.

„Eko Istok“ posebno ističe prisustvo predsednika Mesne zajednice (MZ) Nikoličevo Duška Monovića, koji je upotpunio akciju, dok je potpredsednik MZ, iako sprečen da prisustvuje, pozvao rođake i omladince da ih podrže.

Iz udruženja se zahvaljuju i Javnom komunalnom stambenom preduzeću iz Zaječara koje je dan ranije dopremilo kontejner pored bazena, a dan kasnije i sakupljeni otpad odnela iz banje, kao i Policijskoj upravi u Zaječaru koja je ispratila njihov događaj.