Naslovna Društvo Edukativnom igricom uče srednjoškolce demokratiji

Edukativnom igricom uče srednjoškolce demokratiji

195
0

Kladovski srednjoškolci ovih dana realizuju jedan zanimljivih projekat koji sprovodi Kreativni studio “Putokaz” uz logističku podršku Udruženja ljubitelja prirode “Divljina”.

Sa snimanja video klipa o izborima; Foto: Kreativni studio „Putokaz“

Кreativni studio „Putokaz“ je u saradnji sa udruženjem „Divljina“ započeo realizaciju projekta o demokratiji koji je podržan u okviru programa Zimanov fond za mlade, koji sprovodi Zaječarska inicijativa i fondacija “Iskorak” u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

Reč je, pre svega, o edukativnom projektu, koji na zanimljiv način uči mlade – demokratiji.

Polazeći od činjenice da mladi danas ne znaju osnovne stvari o državnom uređenju, organizaciji i sistemu vlasti, institucijama koje omogućuju izvršenje njenih funkcija, ali i o pravima i obavezama koje on povlači i nadasve mogućnostima za delovanjem, “Putokaz” i “Divljina” inicirali su zanimljiv način da ih tome nauče.

Foto: Kreativni studio „Putokaz“

Za potrebe projekta ovih dana snimaju se video klipovi, ukupno njih deset, koji će biti postavljeni na youtube kanal i biti umreženi sa QR kodovima. Ovi matrični kodovi će biti postavljeni po Kladovu, na gradskim institucijama, a do njih će voditi video klipovi.

Zamišljeno je da svaki klip u sebi ima edukativni deo i zagonetku, a rešenje zagonetke vodi ka lokaciji na kojoj se nalazi naredni QR kod. Sva snimanja i idejna rešenja radi tim srednjoškolaca uz podršku “Putokaza” i “Divljine”.

Ovu igricu će mladi Kladovljani igrati u maju, a pobednici će dobiti nagradno putovanje u Beograd gde će posetiti Narodnu skupštinu.