Naslovna Društvo Edukativna radionica o reciklaži za najmlađe

Edukativna radionica o reciklaži za najmlađe

287
0

U centralnom gradskom parku danas je priređena edukativna radionica o reciklaži staklene ambalaže za decu starijih i pripremnih grupa Predškolske ustanove “Pčelica”.

Kompanija “Sekopak” donirala je opštini Negotin 70 zvona za odlaganje staklene ambalaže koja reciklažom može da se vrati u ponovnu upotrebu više puta.

S obzirom da proizvodnja staklene ambalaže zahteva veliku potrošnju energije, a da je reciklaža proces koji tu potrošnju energije može i značajno da smanji, u Negotinu je u okviru “Sekopak karavana”, kampanje koju je ova kompanija, vodeći operater ambalažnog otpada, inicirala u devet gradova Srbije, priređena edukativna radionica za najmlađe.

“Pozvali smo građane da donesu šest staklenih jedinica kako bi dobili simbolične poklone i napravili malu radionicu za decu iz vrtića, da im približimo šta su zvona, šta se ubacuje u zvona i zašto je reciklaža jako bitna za nas. Karavan Sekopada je pokrenut kako bismo pored te inicijalne postavke zvona dodatno animirali građane u svim lokalnim samoupravama da zvona dobiju svoj smisao, jer samo postaviti infrastrukturu ništa ne znači ukoliko nam se građani ne priključe i ne odvajaju staklenu ambalažu”, kaže Ivana Pavlović, menadžer operacije “Sekopak”.

Deca starijih i pripremnih grupa Predškolske ustanove “Pčelica” u gradskom parku saznala su kako da pravilno razvrstavaju otpad. Svako od njih je imao i priliku da uz pomoć boja oslikaju zvona za odlaganje staklene ambalaže koja su postavljena u Negotinu i okolini.

“Zahvalni smo što je pored ovih visokih temperatura i sezone godišnjih odmora Negotini izašao nama u susret i organizovao ovaj karavan. Mi se nadamo da ćemo se ponovo okupiti u septembru/oktobru da vidimo koji su rezultati jer očekujemo prva pražnjenja stakla već u toku sledeće nedelje pa ćemo obavestiti i medije i građane šta su uradili u prva tri meseca rada”, dodaje Ivana Pavlović.