Naslovna Sport Dve pobede i jedan poraz negotinskih stonoteniserki

Dve pobede i jedan poraz negotinskih stonoteniserki

132
0

Stonoteniserke „Hajduk Veljka“ odigrale su u subotu tri meča Prve lige Srbije od kojih su u dva uknjižile nove bodove.

Ilustracija, pixabay.com

Negotinke su se u sedmom kolu Prve lige Srbije u Sportskom centru Kovilovo sastale sa beogradskom ekipom “Spark” ali su poražene sa 4:1.

U osmom kolu sastale su se sa drugoplasiranom ekipom “Panonija”, koja je do sada samo jednom poražena, od vodeće “Slavije” iz Kovačice. “Panonija” je u ovom meču važila za apsolutnog favorita, pogotovo što je negotinska ekipa nastupala bez rezervne igračice i Kristine Ivanove. Negotinke su, međutim, za razliku od prvog meča, uspele da se odmore i da “Panoniju” savladaju sa 4:1.

I u trećem meču, koji je prvobitno zakazan za nedelju, ali je odigran u subotu, rasterećene i ohrabrene pobedom protiv “Panonije”, negotinske stonoteniserke su zaigrače odlično i sa 4:1 porazile i “Slaviju”, kojoj je ovo bio i prvi poraz.

“Da bi smanjili troškove, na našu molbu i uz pristanak takmičarske komisije i protivničke ekipe “Slavije”, odigrali smo istog dana i treći meč. Rezultatom moramo biti zadovoljni. Pošli smo sa ciljem da pobedimo “Spark” a eventualno izgubimo od vodećih ekipa. Uz to, opterećeni smo mnogobrojnim  problemima. Zbog nedostatka finansija nije nastupila Kristina Ivanova, vrlo dobra igračica iz Bugarske, koja ove sezone nastupa za naš tim, nismo otputovali dan ranije već smo pravo sa puta ušli u ring što je rezultiralo i slabom igrom u prvom meču. Naša najbolja igračica Luna Jovanović čitavog dana igrala je pod temperaturom, a  opet zbog finansija, nismo poveli rezervnu igračicu, Kristinu Gavrić, koja je trebalo da doputuje iz Niša na meč”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Negotinske stonoteniserke će najverovatnije na kraju polusezone završiti na četvrtoj poziciji, iza “Slavije”, “Panonije” i Vršca.

“Iako su nas mnogi na početku lige videli kao jednu od ekipa koje ce tražiti mesto pri vrhu tabele, a pokazali smo da smo u stanju da pobedimo svaku ekipu,  naši planovi su da u drugom delu, kao i prosle sezone,  damo šansu mlađim igračicama, jer smo geografski najudaljeniji, što nam iziskuje mnogo dalja putovanja i više finansija, koje ionako nemamo dovoljno”, dodaje Miljković.

Drugi deo prvenstva, koje počinje u januaru, igraće se po principu gost – domaćin, nakon čega će uslediti play-off sa četiri prvoplasirane ekipe koje će se boriti za ulazak u Superligu.