Naslovna FB “Dvadeset dugih toplih leta” Vladana Vučkovića Paje

“Dvadeset dugih toplih leta” Vladana Vučkovića Paje [VIDEO]

331
0

Vladan Vučković Paja retrospektivnim kompakt diskom 20 dugih toplih leta“ i realizacijom novog autorskog albuma „Misli o M“ obeležava 20 godina autorskog rada.

Vladan Vučković paja; Fotografija: Velibor Gajović

Od prvog albuma, “Put ka Suncu” objavljenog 2000. godine do početka ove godine, Vladan Vučković Paja, borski gitarista, aranžer, kompozitor, multiinstrumentalista, studijski muzičar i koncertni izvođač, objavio je devet izdanja gitarske instrumentalne muzike.

Pred slušaocima je sada novi, retrospektivni kompakt disk „20 dugih toplih leta“, u izdanju Multimedia Music, čije je objavljivanje podržao SOKOJ, a na kome su i četiri kompozicije, među kojima i omiljena, “Nadojna” snimljene u novim aranžmanima. I ovaj album je producirao Perica Kaluđerović.

„Tokom dvadeset dugih toplih leta imao sam privilegiju da živim sa muzikom, stvaram i objavljujem svoje muzičke zapise. Dvadesetogodišnjicu autorskog rada doživljavam kao trenutak da se osvrnem na ono što sam do sada stvarao – objavljujući retrospektivni album, ali i da istovremenom realizacijom novog albuma, naznačim da nisam stavio tačku na svoj autorski rad”, ističe ovaj plodan autor, autentični predstavnik univerzalne muzike, world music.

Tokom 2020. Vučković će predstaviti i svoj novi instrumentalni album pod naslovom „Misli o M“, koji sadrži 12 autorskih kompozicija. One će, tokom 2020. svakog meseca pojedinačno biti objavljivane na njegovom oficijelnom Jutjub kanalu, u formi video singlova.

“Imamo otvoren poziv za koncert na “Mokranjčevim danima” u Negotinu u septembru. Što se Bora tiče, moj rodni grad me je uvek dočekivao toplinom i divnom atmosferom na koncertima do sada. Nadam se da će biti tako i nakon ovog izdanja. Kontaktirao bih rado i sa ljudima iz organizacije zaječarske “Gitarijade”. Sve je u igri. Trudićemo se”, kaže Vučković.