Naslovna Društvo “Dunav je moje more”: Proglašeni pobednici kusjačkog takmičenja u pecanju

“Dunav je moje more”: Proglašeni pobednici kusjačkog takmičenja u pecanju

1046
0

Na Kusjaku kod Negotina u toku je manifestacija „Dunav je moje more“ Turističke organizacije opštine Negotin.

Pehari i diplome za najbolje mlade sportske ribolovce; Foto: Turistička organizacija opštine Negotin

Sedmogodišnji Dejvid Barbojević, poreklom iz opštine Negotin koji živi u Beču, pobednik je ovogodišnjeg takmičenja mladih u pecanju koje za učesnike do 14 godina organizuje Turistička organizacija opštine Negotin (TOON) pod pokroviteljstvom lokalne samouprave u saradnji sa Udruženjem sportskih ribolovaca “Timok” Negotin.

Dejvid je u konkurenciji od desetoro mladih ribolovaca sa čak 719 poena pobedio u pecanju i zasluženo poneo titulu najboljeg.

Drugo mesto pripalo je Savi Gogoviću sa 631 poenom, a treće je osvojila Mia Popović, jedina devojčica učesnik takmičenja u pecanju, koja je u ukupnom skoro osvojila 500 bodova.

Pehar i diplome pobednicima uručili su predstavnici negotinskog Udruženja sportskih ribolovaca “Timok” i Dušan Petrović, direktor TOON-a, koji je i otvorio današnju manifestaciju “Dunav je moje more”.

Grupa „Le bonens“; Foto: Turistička organizacija opštine Negotin

Tokom popodneva posetioci na kusjačkoj plaži uživaće i u takmičenjima u veslanju i “Kusjačkom kotliću”, koji upravo počinje, a trenutno i u koncertu negotinskog sastava “Le Bonens”.

Uz plovidbu katamaranom, dobro društvo i još bolje raspoloženje, manifestacija “Dunav je moje more” biće zaokružena i koncertom zaječarskih “Boema”.