Naslovna Događaji „Dunav je moje more“ na Kusjaku 7. jula

„Dunav je moje more“ na Kusjaku 7. jula [Video]

3029
0

U nedelju 7. jula na plaži na Kusjaku biće održana tradicionalna manifestacija “Dunav je moje more”, koju priprema Turistička organizacija opštine Negotin.

I ovogodišnja manifestacija “Dunav je moje more” obilovaće brojnim sadržajima, a otvoriće je najmlađi, članovi Opštinske organizacije sportskih ribolovaca “Timok” iz Negotina. Već od 8 časova mladi pecaroši do 14 godina takmičiće se u pecanju.

Programom ovogodišnje manifestacije za 9 časova je predviđen polazak Kusjačke regate sa mihajlovačke plaže, a njen dolazak se očekuje oko 11.30 sati na Kusjaku. U podne počinje takmičenje u pripremanju ribljeg kotlića.

U okviru ove turističke manifestacije Likovna škola Edukativnog centra “Super Um – 019” organizovaće celodnevnu likovnu koloniju. Od 11 do 19 časova Srednjovekovna družina “Pogani” organizovaće radionice, prezentacije opreme, a zainteresovani će moći i da se upoznaju sa veštinama baratanja lukom i strelom i bacanjem koplja.

Za 15 časova zakazano je takmičenje u veslanju, a od 17 sati će organizator manifestacije „Dunav je moje more“, Turistička organizacija opštine Negotin, proglasiti pobednike u takmičarskim disciplinama.

Pola sata kasnije, u 17. 30, biće organizovane Dečije letnje igre tradicionalnog Letnjeg sportskog kampa negotinskog Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko”.

Za ljubitelje plovidbe organizator je obezbedio vožnju katamaranom, sa turama koje počinju u 12, 13, 14, 15, 16 i 17 sati.

Posetioce će na kusjačkoj plaži u muzičkom programu zabavljati „Žirado kavaljeri“, kao i zaječarski bend „Madicine“.

Za sve Negotince biće organizovan besplatan prevoz sa polaskom ispred Pedagoške akademije  u 10, 12, 14 i 16 sati, kao i povratak u 15, 17 i 19 časova.

Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija opštine Negotin uz podršku lokalne samouprave i u saradnji sa OOSR „Timok“ Negotin,  kompanijom „Aleksandrović“ i Letnjim sportskim kampom GK “Hajduk Veljko”.