Naslovna Društvo “Dunav je moje more” 25. jula na Kusjaku

“Dunav je moje more” 25. jula na Kusjaku

1310
0

U okviru „Negotinskog leta” u nedelju 25. jula na Kusjaku se organizije celodnevni program pod nazivom „Dunav je moje more“. Posetioce očekuju takmičenja u pecanju i veslanju, kusjački kotlić i koncerti grupa „Le Bonens“ i „Boemi“.

Turistička organizacija opštine Negotin (TOON) pod pokroviteljstvom lokalne samouprave u saradnji sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Timok“ Negotin programom je najpre predvidela takmičenje u pecanju za učesnike do 14 godina.

Ukoliko ispunjavate ovaj uslov i volite da pecate ili biste se oprobali u ovom sportu, evo idealne prilike. Članovi udruženja obeležiće stazu, edukovati takmičare o pravilima pecanja i brinuti o njihovoj bezbednosti tokom samog takmičenja, po čijim se propozicijama peca dva sata, a onda ulov meri i vraća u Dunav.

Ukoliko se do sada niste prijavili za učešće Udruženju sportskih ribolovaca “Timok” to možete uraditi u nedelju dolaskom na Kusjak najkasnije do 7 časova i 30 minuta. Početak takmičenja je u 8 sati.

Kako saznajemo, svi učesnici na dar dobijaju godišnju dozvolu za pecanje, a najbolji – pehar i diplome. Proglašenje pobednika u pecanju planirano je za 12 časova.

Od 12 sati kreće i takmičenje u spremanju “kusjačkog kotlića“ ili riblje čorbe koja će nakon što žiri obavi ocenjivanje biti besplatno ponuđena za degustaciju.

Zainteresovani za učešće u takmičenju treba da se prijave na licu mesta, najkasnije do 11 sati i 30 minuta. Broj prijavljenih ekipa ograničen je na 25, a svaku čine dva takmičara.

Prema prozicijama, organizator obezbeđuje glavni sastojak riblje čorbe, kao i drva za spremanje kotlića, dok su za ostale namirnice i „kulinarske tajne“ zaduženi sami takmičari.

U 15 sati počinje takmičenje u veslanju. Ekipu čine dva učesnika, kanui sa veslima su obezbeđeni, a kao i za ostale discipline, prijavljivanje je najkasnije pola sata uoči takmičenja, odnosno do 14 časova i 30 minuta.

Proglašenje pobednika u disciplinama “kusjački kotlić“ i veslanju predviđeno je za 17 sati.

Tokom prepodneva za muzički deo programa zadužena je grupa „Le Bonens“ a od 17:30 nastupaju „Boemi“.

Besplatna vožnja katamaranom za posetioce predviđena je kroz sedam termina, imajući u vidu da pored kapetana i organizatora po vožnji ima mesta za 12 putnika.

Zato odmah po dolasku na Kusjak potražite organizatore i obezbedite na vreme svoje mesto i termin za vožnju Dunavom.

Polasci su na svaki sat u vremenu od 12 do 18 sati.

Podsećamo da su organizatori obezbedili i organizovan besplatni prevoz autobusom. Polasci na Kusjak sa bus stajališta ispred Pedagoške akademije su u nedelju od 10, 12, 14 i 16 sati, a povratak za Negotin u 15,17 i 19 sati.