Naslovna Sport “Dunav” i “Branik” pobedili, “Hajduk Veljko” poražen

“Dunav” i “Branik” pobedili, “Hajduk Veljko” poražen

449
0

Ovog vikenda odigrane su utakmice 15. kola Srpske lige Istok i 12. kola Zone Istok. Prahovski “Dunav” i štubički “Branik” su na svojim terenima izvojevali pobede, dok je “Hajduk Veljko” poražen u gostima.

U 15. kolu Srpske lige Istok “Dunav” iz Prahova savladao je sa 1:0 ekipu “Radničkog” iz Svilajnca, koja je trenutno četvrta na tabeli sa 32 boda. Ovom pobedom “Dunav” je zadržao svoju poziciju u sredini tabele gde sa 21 bodom deli 10. i 11. mesto sa ekipom Trstenik PPT.

U narednom kolu, Prahovljani u subotu, 7. oktobra putuju za Niš na duel petoplasiranom “Sinđeliću”.

U 12. kolu Zone Istok ekipa FK “Branik” iz Štubika nakon serije poraza pobedio je “Polom” iz Leskova sa 3:0. iako su na začelju tabele sa sedam bodova “Branik” je kao domaćin naprosto dominirao u ovom duelu zahvaljujući golovima Stefana Stamenkovića, Milana Kraguljca i Bore Davidovića.

FK “Hajduk Veljko” je sa druge strane doživeo svoj prvi poraz u jesenjem delu šampionata, ne računajući duel sa “Senjakom” oko čijeg će rezultata ipak morati da se izjasne nadležni iz Fudbalskog saveza. Ekipa “Balkanskog” je u Dimitrovgradu “hajducima” nanela tesan poraz od 3:2 i približila im se na bod razlike.

“Hajduk Veljko” je, međutim i dalje lider na tabeli 26 bodova, drugi je sa 25 “Balkanski”, a treći “Tanasko Rajić” iz Pirota sa 24 boda.

U subotu, 7. oktobra “Branik” putuje u Bogovinu na duel sa BSK-om, a “Hajduk Veljko” u nedelju, 8. oktobra dočekuje zaječarski OFK 019. Obe utakmice se igraju od 13 sati i 30 minuta.