Naslovna Ekonomija Drugo produženje tendera za proširenje Luke Prahovo

Drugo produženje tendera za proširenje Luke Prahovo

706
0

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture produžilo je rok za dostavljanje ponuda za proširenje kapaciteta Luke Prahovo do 14. novembra.

Drugom po redu izmenom javnog poziva za proširenje kapaciteta Luke Prahovo definisan je novi rok za dostavljanje ponuda. Prvobitno je tender bio otvoren do 20. oktobra, ali je rok pomeren na 3. novembar.

Sada je, međutim, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo da je rok za proširenje kapaciteta prahovske luke, čiji obim radova obuhvata kompletan projekat za izvođenje radova, kao i faznu rekonstrukciju i dogradnju postojećih objekata i izgradnju novih lučkih kapaciteta luke, drugim produženjem tendera, utvrđen na 14. novembar.

Do tada bi zainteresovani trebalo da dostave svoje ponude za realizaciju ovog velikog posla. Izvođač je, definisano je ovim javnim pozivom, dužan i da obezbedi stručno osoblje, radnu snagu, materijal, opremu, usluge i prateće objekte.

Država bi, prema ranijim najavama, trebalo da, po modelu koncesije, u modernizaciju luka Prahovo i Bogojevo uloži 500 miliona evra.