Naslovna Kultura Drugi Border rock festival opravdao očekivanja

Drugi Border rock festival opravdao očekivanja

366
0

Ovogodišnji Border rock festival u Kladovu okupio je ljubitelje rokenrola iz cele Srbije, ali i okolnih zemalja.

foto: Dragana Ristić

Festival pop i rok muzike, koji je prvi put u Kladovu 2017. tokom četiri dana ugostio 14 bendova iz SAD i Srbije, ove godine „preselio“ se na otvoren prostor, na rukometne terene Tvrđave Fetislam.

Publici nije smetala ni povremena kiša, ni iznenadne promene temperature, da uživaju u programu deset bendova iz šest zemalja, SAD, Rusije, Novog Zelanda, Hrvatske, Rumunije, Srbije.

U pratećem delu ove manifestacije dobrog zvuka i ukusa organizovane su origami i strip radionice, planinarske šetnje Udruženja „Divljina“, pozorišna predstava Udruženja „Putokaz“…

“Otvaranjem izložbe rok fotografija u klubu Fusion u Kladovu zvanično je otvoren drugi po redu međunarodni muzički festival Border rock. Nakon toga je u kafeu Don Pepe Bar održana promocija knjige „Odgovor nošen vetrom“ autora Ivana Potića,  koja predstavlja prevod poezije Bob Dilana“, kaže Miljan Ristić, pisac, pesnik i bloger koji je uz autora ovog izdanja, istoričara umetnosti Ivana Potića, predstavio knjigu „Odgovor nošen vetrom“.

Ivan Potić i Miljan Ristić na promociji knjige „Odgovor nošen vetrom“, foto: Dragana Ristić

Prve festivalske večeri nastupili su dečiji rok hor Rochoir Kids koji je izvodio strane i domaće rok numere, a zatim i Delaney Davidson iz Novog Zelanda, LA Witch iz SAD, Messer Chups iz Rusije, Axis iz Srbije i Rumunije i Ničim Izazvan iz Srbije

“Nema lepše stvari nego kada vidite ove omladince da sviraju i pevaju rokenrol. Kada bi svaka osnovna škola u Srbiji imala barem petnaestinu ovoga, bilo bi nam svima bolje”, rekao je otvarajući Border rock festival Dejan Mihajlović, predsednik Udruženja građana “Metronom” iz Kladova, idejni tvorac ove manifestacije, koju su podržali lokalna samouprava, Ambasada USA u Srbiji, Ministarstvo kulture i informisanja i lokalni sponzori.

Druge festivalske večeri nastupili su srpsko rumunski bend UnitedRiver, hrvatski Harp Explosion, američki bendovi The Hooten Hallers i The BellRays, kao i naš proslavljeni Orthodox Celts.

“Svaka čast organizatorima Border Rocka. Hvala vam što ste organizovali ovakav jedan festival. Znamo da nije lako odraditi čitavu priču i da je mnogo problema i prepreka na tom putu, ali mi vam želimo puno sreće, uspeha i istrajnosti i iskreno se nadamo da će biti još mnogo Border rock festivala jer to je ono što nam je stvarno potrebno“, kaže Miljan Ristić.