Naslovna Politika Dragan Mijucić, novi vršilac dužnosti direktora JKP „Badnjevo“

Dragan Mijucić, novi vršilac dužnosti direktora JKP „Badnjevo“

996
0

Današnjoj, četvrtoj sednici lokalnog parlamenta prisustvovalo je 40 od 45 odbornika, koji su 17 tačaka dnevnog reda razmotrili i usvojili za skoro sat vremena.

Dragan Mijucić, diplomirani ekonomista novi je vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“, umesto Goluba Rajića, koji je 3.maja predsedniku lokalnog parlamenta, u pisanoj formi, mr Milanu Urukoviću, podneo ostavku na tu funkciju.

Ova odluka je usvojena većinom glasova odbornika vladajuće koalicije. Razlog Rajićeve ostavke nije obrazlagan, pa se pretpostavlja da je reč o koalicionom dogovoru unutar vladajućih stranaka okupljenih oko naprednjaka i socijalista, o tome kojoj partiji koji kolektiv pripada.

Rajić je, inače, bio imenovan na mesto direktora komunalnog preduzeća oktobra 2015. na period od četiri godine.

Dragan Mijucić, dosadašnji izvršni direktor JKP „Badnjevo“, funkciju vršioca dužnosti direktora obavljaće do sprovođenja konkursa i izbora direktora po konkursu, a najduže do jedne godine.

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin povukao je sa današnjeg dnevnog reda odluku o Opštinskoj upravi opštine Negotin, kako je istakao, zbog želje da u ovoj odluci učestvuje naredni načelnik Opštinske uprave, jer će, nezvanično saznajemo, Nadežda Todorović uskoro otići na drugo radno mesto.

Odbornici su danas većinom glasova usvojili Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017.  koju je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu utvrdilo na 460.

Od tog broja 136 je u Opštinskoj upravi, 182 u JKP „Badnjevo“, 76 u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“, 18 u Domu kulture, 15 u Biblioteci, po 9 u Muzeju Krajine i Istorijskom arhivu, po 6 u Turističkoj organizaciji i Centru za socijalni rad i 3 u mesnim zajednicama.

Protokolarno i bez diskusije usvojene su i odluke o ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima, o prestanku funkcija delova puta, o izmeni plana generalne regulacije za naselje Prahovo, zatim odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine neposrednom pogodbom, dopuna odluke o lokalnim komunalnim taksama i odluke o imenovanju članova Upravnog odbora u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ i Školskih odbora u Tehničkoj i školama u Jabukovcu i Kobišnici.

Usvojeno je rešenje o usvajanju početnog likvidacionog bilansa Zavoda za urbanističko planiranje i projekte.

Inače, u Zavodu je likvidacioni postupak pokrenut novembra prošle godine. Kako zakon propisuje da likvidacioni upravnik u roku od 30 dana od dana početka likvidacije sastavi početni likvidacioni bilans, što je i učinjeno, odbornici su za ovu odluku dali zeleno svetlo.

Rešenje o usvajanju početnog likvidacionog bilansa za ovaj nekadašnji opštinski kolektiv sadrži, između ostalog listu prijavljenih potraživanja, priznatih i osporenih. Imovina društva je, inače, dovoljna za namirenje poverilaca.

Na kraju sednice opozicija je postavila nekoliko odborničkih pitanja, pa je tako odbornika DS Dragoljuba Đorđevića zanimalo šta je sa programom subvencija u poljoprivredi, Mileta Dobrosavljevića šta je sa automobilima koji nemaju tablice a zauzimaju parking prostor kod policije i zgrade opštine.

Dobrosavljević je podsetio da još uvek čeka da mu se odgovori na odborničko pitanje u vezi ekološkog problema od 28. januara i dobio obećanje da će nadležni na to odgovoriti u pisanoj formi do sledeće sednice.

Kristijan Nikolić, šef odborničke grupe “Demokratska stranka- primarijus doktor Miomir Petković”  istakao je da je ovoj listi stigao odgovor na pitanja vezana za putovanje u Brisel, ali da očekuje da mu se odgovori ko je 12. član delegacije.

“Nabrojali ste ko je bio u delegaciji, njih 11, a u odgovoru stoji da je plaćen smeštaj za 12 ljudi, pa zato insistiramo da nam u pismenoj formi odgovorite ko je 12. član delegacije. Takođe nas zanima da znamo ko je i koliko njih za 290.203 dinara putovao avionom, jer smatramo da je to visoka suma. Do Čikaga povratna karta košta 600 evra. Ako je za te pare putovalo šestoro ljudi avionom, onda je u redu, a ako samo jedan to je onda previše. Zato tražim poimenice da nam odgovorite ko je putovao avionom u Brisel”, istakao je dr Kristijan Nikolić.