Naslovna Društvo Doniran automobil negotinskoj Službi opšte medicine

Doniran automobil negotinskoj Službi opšte medicine

1754
0

Za potrebe Službe opšte medicine na inicijativu dr Jovice Ilića, negotinskog Doma zdravlja nabavljeno je vozilo, marke “reno modus”.

Služba opšte medicine odraslog stanovništva Doma zdravlja u Negotinu dobila je od donatora automobil, koji će im, kažu, značajno olakšati rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Ovo vozilo služiće da se lakše i brže obilazi teren i ambulante u seoskim mesnim zajednicama, od kojih i one u brdsko planinskom delu opštine.

“S obrzirom na veliki teren koji pokriva naša služba kupovina ovog vozila nam mnogo znači i svakako da će nam olakšati rad na terenu. Posebnu zahvalnost dugujemo donatorima koji su u ovim teškim vremenima imali razumevanja i donirali u skladu sa svojim mogućnostima, sredstava”, kaže dr Jovica Ilić, načelnik Doma zdravlja.

Zdravstveni centar Negotin pokriva teritoriju od 39 mesnih zajednica, a ambulante ima u 31 selu. S obzirom na evidentan manjak doktora i vozila rad u ambulantama organizuje se jednom nedeljno, a u nekim selima dežurstva su svake druge sedmice.