Naslovna Društvo Doneta odluka o ceni tehničkog pregleda: Za automobile ne skuplje od 6.020...

Doneta odluka o ceni tehničkog pregleda: Za automobile ne skuplje od 6.020 dinara

931
0

Na sednici Vlade Republike Srbije doneta je Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila kojom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda.

Najniža cena tehničkog pregleda za putničke automobile, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost, odlukom Vlade Srbije, iznosi 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara.

Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara, a za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara. Najviša cena tehničkog pregleda za twin spin teretna i priključna vozila kada se vrši na poligonu može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara.

“Osnovni razlog za donošenje ove odluke je stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa kojom će se sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima”, navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova.