Naslovna Društvo COVID-19 Donacija zdravstvenim ustanovama u Negotinu, Boru, Zaječaru i Knjaževcu: Zelena maska za...

Donacija zdravstvenim ustanovama u Negotinu, Boru, Zaječaru i Knjaževcu: Zelena maska za medicinare

1477
0

Firma CCS Solutions donirala je danas zdravstvenim radnicima u Negotinu višenamenske plastične zaštitne maske sa zamenjljivim filterom “Zelena maska”.

Foto: Nikolča Lazić

Zdravstvenim radnicima u Negotinu, Boru, Zaječaru i Knjaževcu inovativna firma CCS Solutions, jedna od 12 izabranih na konkursu za inovativna rešenja za suzbijanje efekata pandemije kovida-19, Fonda za inovacionu delatnost i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, donirala je zaštitne, brendirane “Zelene maske”.

Reč je o domaćem proizvodu, namenjenom za opštu zaštitu stanovništva ne samo od virusa, bakterija već i za zaštitu od zagađenja, prašine, sitnih čestica, a uz upotrebu odgovarajućih filtera, kako ističu u ovoj kompaniji,  čak i od radioaktivnih čestica.

“Prednost naše maske je što su one od plastike, čvrstog materijala, pa samim tim i ne postoji mogućnost protoka vazduha van onog dela gde se nalazi filter. Druga velika prednost je što su maske za višekratnu upotrebu, one se prokuvavaju u vodi ili brišu asepsolom ili alkoholom, a garancija na masku je tri godine”, kaže Marko Radović iz PR i marketing sektora brenda “Zelena maska”.

Ova kompanija donirala je 100 plastičnih maski sa po tri zaštitna filtera i zdravstvenim radnicima u Negotinu.

“Vanredno stanje je ukinuto, ali su ostale na snazi vanredne mere, a jedna od njih je i nošenje zaštitne opreme. Zdravstvenim radnicima u Negotinu ovo puno znači baš zato što svaka od ovih maski ima po tri filtera, a jedan se koristi do 100 sati”, kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Negotinu.

CCS Solutions je do sada donirao zelene maske zdravstvenim ustanovama u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Valjevu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Despotovcu i Nišu a plan je da se nakon Zaječara, Negotina, Bora i Knjaževca narednih dana donira i u Čačku, Somboru, Subotici, Prijepolju, Šapcu i Pećincima.