Naslovna Društvo Donacija za uspešan početak školske godine

Donacija za uspešan početak školske godine

499
0

Na adresu dve osnovne škole u Negotinu, „Branko Radičević“ i „Vera Radosavljević“ na početku školske godine pristigla je donacija školskog pribora od našeg sugrađanina Tomice Popovića, namenjena deci koja žive u socijalno ugroženim porodicama.

Početak školske godine učenicima, a pogotovo prvacima, donosi mnogo radosti. Susret sa školskim  obavezama, Tomica Popović, poreklom Jabukovčanin, želeo je da učini lepšim i bezbrižnijim mališanima koji žive u porodicama koje ne mogu da priušte osnovni školski pribor u susret novoj školskoj godini.

„Poziv smo uputili na adrese četiri škole u opštini Negotin ali su se  donaciji i odazvale  samo dve, Osnovna škola „Branko Radičević“ i škola „Vera Radosavljević“. Pripremili smo 126 kompleta koji sadrže ranac i školski pribor i koji će verujemo biti dragocen za početak školske godine. Poseban značaj pridajemo prvacima jer smatramo da prvi školski dani moraju biti najlepši i ostati dugo u sećanju. Ovo nije prva donacija koju upućujemo u svoj rodni kraj jer mi verujemo da je ulaganje u znanje i budućnost dece dragoceno. U našem kraju žive pametna i inteligentna deca kojima treba ponekad samo mali vetar u leđa da postanu uspešni“, kaže za NG Portal Tomica Popović koji sa porodicom živi u Švajcarskoj i bavi se proizvodnjom hidroizoloacije za ravne i zelene krovove, kao i montažnim objektima.

Donacije porodica Popović već deceniju i po upućuje na različite adrese u mnogim gradovima Srbije, a posebnu pažnju posvećuju deci i osobama sa smetnjama u razvoju, pa je tako pomoć stigla i  mališanima u Negotinu, ali i u domu koji se nalazi u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

„Moramo da se pohvalimo da smo uspeli da pomognemo našim stipendistima, to su dva pametna momka koji su pokazali koliko vrede svojim radom i trudom i jedan od njih je najtraženiji IT stručnjak trenutno u Evropi. Jako smo ponosni na ovakav uspeh i spremni da pomognemo onima kojima je malo potrebno da postanu veliki i uspešni“, kaže Tomica Popović, Jabukovčanin koji nije zaboravio ni svoje selo ali ni one kojima je pomoć potrebna.