Naslovna Društvo Donacija za porodicu Handl u Urovici

Donacija za porodicu Handl u Urovici

1769
0

Naš sugrađanin na privremenom radu u inostranstvu donirao je sredstva za kupovinu peći i radnog stola za porodicu Handl u selu Urovica.

Zahvaljujući ljudima velikog srca koji reaguju na svaku nepravdu i apel da se pomogne, porodica Handl u Urovici u susret Vaskrsu, najradosnijem hrišćanskom prazniku, dobila je novu Alpha plam peć i radni sto za decu tragično nastradale Danijele Handl koju je 2018. ubio bivši suprug. Handlovi žive u nezavršenoj kući na ulazu u selo, njih sedmoro u svega tridesetak kvadrata.

“Jedan naš humani sugrađanin koji živi u inostranstvu donirao je 500 evra za nabavku najneophodnih sredstava za neku od socijalno ugroženih porodica na teritoriji opštine Negotin. Odlučili smo se za ovu porodicu koja je ostala uskraćena za ćerku, majku i sestru, čija deca rastu sa babom i dedom. Inače, deci redovno nosimo poklon paketiće i koristimo svaku priliku da pomognemo. Nameravamo da kupimo i boje za krečenje i materijal za osnovne popravke u kući“, kaže Danijela Stanković, organizator brojnih humanitarnih akcija.

Foto:; Privatna arhiva

Dobrotvor je, ističe ona, želeo da ostane anoniman smatrajući da svako malo nekome znači mnogo više i da je važno da se, kada je već u prilici, pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

“Mi naravno nastavljamo sa humanitarnim aktivnostima kao i do sada. Pozivamo i sve ljude dobre volje željne da onima kojima je toliko toga potrebno bar malo ulepšaju život da se jave Frizerskom salonu “Imaginations by Daca” kod Doma kulture”, dodaje Danijela Stanković.