Naslovna Društvo Donacija za Odeljenje za vanredne situacije: Sigurnost na prvom mestu

Donacija za Odeljenje za vanredne situacije: Sigurnost na prvom mestu

525
0

Odeljenje za vanredne situacije u Boru, zahvaljujući donaciji kompanije “Serbia Zijin Mining”, renoviralo je svoju salu za obuku i centralnu kontrolnu sobu u Vatrogasnom domu, a dobilo je i novi dron za lakše lociranje požara. Donacija je vredna preko 800.000 dinara.

Podrška kompanije “Serbia Zijin Mining”, navodi Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora, značajno će doprineti efikasnosti i brzini reagovanja borske Vatrogasne brigade u vanrednim situacijama. Kompanija, rekao je Jonggang, pruža podršku institucijama u gradu Boru, doprinoseći tako razvoju kako gradske, tako i seoskih mesnih zajednica i stvaranju boljih i sigurnijih uslova za sve stanovnike.

„Odeljenje za vanredne situacije u Boru jedna je od izuzetno važnih institucija za grad Bor i bezbednost građana. Naš cilj je da kontinuirano podržavamo infrastrukturnu izgradnju Vatrogasnog doma, unapređujemo mogućnosti zaštite od požara i zajednički doprinosimo bezbednosti građana Bora. Od velikog značaja je obezbediti bolju opremu i opremiti prostorije, obučiti što više stručnih lica, omogućiti bolju spremnost i brzo reagovanje u slučaju vanrednih situacija, kako bi ih bilo sve manje“, rekao je zamenik generalnog direktora kompanije “Serbia Zijin Mining”, Gan Jonggang.

Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora „Serbia Zijin Mining“

Vatrogasna brigada, dodao je on, reaguje u svim vanrednim situacijama, pa je neophodno da bude opremljena kvalitetnom opremom, jer ima veliku odgovornost u obezbeđenju zaštite od požara i bezbednosti građana Bora u slučaju vanrednih situacija.

„Vatrogasci su uvek prvi na terenu, rešavajući mnoge probleme kako bi sprečili ili otklonili posledice vanrednih situacija koje ugrožavaju živote ljudi, imovinu i životnu sredinu. Naša kompanija potpuno podržava vatrogasnu službu i pruža pomoć u oblasti zaštite od požara i očuvanju bezbednosti u vanrednim situacijama. Nedavno smo, na primer, sarađivali sa vatrogasnom službom tokom poplava u gradu Boru kako bismo brzo uspostavili normalan život u zajednici i smanjili štetne posledice“, dodao je Jonggang naglasivši da će nastaviti saradnju i dalje jačati partnerstvo sa Odeljenjem za vanredne situacije kako bi se zajedničkim naporima poboljšala bezbednost i sigurnost građana.

Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije i Gan Jonggang

Donacija predstavlja još jedan korak u jačanju saradnje između kompanije “Serbia Zijin Mining” i Odeljenja za vanredne situacije u Boru, s ciljem da se poboljša efikasnost i brzina reagovanja u situacijama koje zahtevaju hitnu intervenciju, istakao je Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

On je podsetio da sa kompanijom “Serbia Zijin Mining” sarađuju već duže vreme, te da su im i tokom prethodnih godina pomogli da svojom teškom mehaizacijom zajedno gase velike požare, izazvane ljudskim nemarom.

„Ova donacija je od izuzetnog značaja za Odeljenje za vanredne situacije u Boru, pružajući nam mogućnost da koristimo dron koji se pokazao veoma efikasnim na terenu i omogućava nam da pravilno planiramo taktike za gašenje požara“, izjavio je Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Boru.

Saradnja s privrednim sektorom, gradom i svim drugim relevantnim akterima od vitalnog značaja za zajedničko uspešno delovanje u vanrednim situacijama, rekao je Marković i dodao da da svaka pomoć ovoj instituciji i vatrogascima ima veliki značaj jer direktno doprinosi spasavanju ljudskih života.

„Imamo odličnu saradnju s kompanijom “Serbia Zijin Mining”, ali i sa drugim preduzećima na teritoriji Borskog upravnog okruga, posebno s onima koji raspolažu teškom mehanizacijom koja nam je neophodna u slučaju velikih šumskih požara. Takođe, saradnja s gradom, javno-komunalnim preduzećima i drugim organizacijama je na veoma visokom nivou. Kao što smo nedavno videli tokom vanredne situacije u Boru, svi smo zajedničkim naporima dali sve od sebe da pomognemo našim sugrađanima“, zaključio je Marković.

Nakon primopredaje donacije, predstavnici kompanije i Odeljenja za vanredne situacije obišli su i uređeni prostor Vatrogasnog Doma.