Naslovna Sport Donacija fudbalskim klubovima Opštinske i Okružne lige

Donacija fudbalskim klubovima Opštinske i Okružne lige

999
0

Fudbalski klubovi sa teritorije opštine Negotin koji se takmiče u Opštinskoj i Okružnoj ligi uručena je danas sportska oprema, vredna 400.000 dinara, koju je, uz podršku lokalne samouprave, obezbedio Opštinski fudbalski savez.

Pet klubova iz Okružne i šest iz Opštinske lige primilo je danas sportsku opremu koju je predstavnicima fudbalskih klubova u ime Opštinskog fudbalskog saveza i lokalne samouprave uručio Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Na sastanku kome je prisustvovao i Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine razgovaralo se o finasiranju klubova, infrastrukturnim radovima, a najviše o očuvanju igračkog kadra i negovanju mladih igrača u našoj opštini.

„Infrastrukturu smo u mnogim mesnim zajednicama popravili ali kadar je uvek problem  jer je to pre svega amatersko bavljenje sportom. Mi smo jedna od retkih opština gde se takmiče mesne zajednice između sebe, gde mogu posle toga da odu na zajedničku večeru, da se druže. To je nešto što moramo i nadalje da negujemo i zadržimo. Opštine u okruženju imaju problem sa najnižim rangom takmičenja i od nas su tražili da se priključe nama jer nemaju dovoljan broj klubova za taj najniži rang, to su grad Bor i opština Majdanpek. Mi se još uvek borimo da zadržimo taj sport na nivou kom jeste“, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin nakon susreta sa predstavnicima 11 klubova naše opštine.

Sportska oprema koja je danas uručena fudbalskim klubovima je, ističu sportisti i uprave, od dragocene pomoći, podstrek za dalji rad i dokaz dobre saradnje klubova, Sportskog saveza i opštine Negotin.

“Danas smo  dobili kompletnu opremu za igrače i fudbaleri će biti spremni za nastavak sezone. Rukovodstvo opštine je danas od nas tražilo da iznesemo probleme sa kojima se suočavamo kako bi smo ih lakše prevazišli, gde smo međusobno razgovarali o pomoći i podršci koju jedni drugima možemo da pružimo. Pošto mi u BSK-u u imamo višak klupa za rezervne igrače poklonićemo ih Šarkamenu koji ima novi stadion od prošle godine“, kaže Dragan Pavlović iz FK BSK Bukovče.

I u Fudbalskom klubu Urovica ističu da im je oprema dragocena jer se “finansija teško dolazi”.

„Svaki vid pomoći je dobro došao  jer olakšava sam način takmičenja. Pored opreme koje smo danas dobili radi se i na infrastrukturi. Mi i Fudbalski klub „Mladost“ iz Karbulova dobijamo svlačionice što je za nas od velikog značaja. Danas smo razgovarali o gorućem problemu a to je igrački kadar i cilj je da obezbedimo što veću bazu i da bude što bolja saradnja među klubovima i sa lokalnom samoupravom“, istakao je Dragiša Ivković, predsednik FK Urovica.