Naslovna Društvo Donacija dronova za 11 negotinskih osnovnih škola i IT oprema za vrtić

Donacija dronova za 11 negotinskih osnovnih škola i IT oprema za vrtić

831
0

Predstavnici Rotari kluba distrikta Srbije i Crne Gore uručili su donaciju osnovnim školama opštine Negotin i Predškolskoj ustanovi “Pčelica”.

Rotari klubovi u Srbiji, u okviru global granta „Za lepšu školu“ koju sprovode uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, donirali su 11 bespilotnih letelica osnovnim školama u opštini Negotin.

“Ovi dronovi su namenjeni učenicima petog i šestog razreda osnovnih škola koji u okviru informatike izučavaju programske jezike Pajton i Skreč. Ovom donacijom se opremaju sve osnovne škole u Srbiji”, kaže Vladan Mijailović, čarter predsednik Rotari kluba Bor i koordinator asistenata Distrikta Srbija i Crna Gora.

Škole u Srbiji, istakao je Mijailović dobiće ukupno 670 dronova, a vrednost donacije je oko 150.000 dolara.

Predstavnicima osnovnih škola u opštini Negotin dronovi su uz potpisivanje ugovora o donaciji uručeni na svečanosti koja je priređena u velikoj sali Skupštine opštine Negotin u prisustvu Ljutice Jovanovića, člana Opštinskog veća.

Donaciju je dobila i negotinska Predškolska ustanova “Pčelica”, koja je jedna od 26 u Srbiji, kojima su Rotari klubovi Distrikta Srbije i Crne Gore u okviru global granta “Godine uzleta” uručili mobilni nameštaj i IT opremu.

“Po ovom grantu deca će u predškolskom uzrastu imati po jedan kabinet za novi način pripreme za osnovnu školu tako da mi ovom prilikom u Negotinu to doniramo. Inače, na nivou Srbije vrednost ove donacije je 65.000 dolara”, dodao je Mijailović.