Naslovna Društvo Dom zdravlja „Bormedic“ uručio paketiće mališanima

Dom zdravlja „Bormedic“ uručio paketiće mališanima

328
0

Dom zdravlja „Bormedic“ u susret novogodišnjim i božićnim praznicima priredio je mališanima mnogo radosti darujući im, tradicionalno, paketiće.

Vođeni geslom da mnogo radosti može da vrati veru u povezanost među ljudima, da dobrota spašava svet i da je dečji osmeh nešto najlepše na svetu, „Bormedic“ Deda Mraz i njegovi pomoćnici ponovo su ulepšali praznike deci u Boru.

“U sezoni darivanja naš “Bormedic” Deda Mraz i ove godine iznenadio je mališane iz našeg grada paketićima. Krenuo je na put i obišao mališane u svojim domovima, kako bi čuo sve najbitnije priče iz prethodne godine i želje za narednu. Bilo je tu raznih tema, od slatkiša i vrtića do škole i knjiga. Međutim, u skladu sa dobro poznatim pravilom o poverljivosti podataka između Deda Mraza i mališana, detalje razgovora nije podelio sa nama”, kažu u ovoj ustanovi.

I ovoga puta Dom zdravlja „Bormedic“ darivao je decu iz socijalno ugroženih porodica, a nije odoleo izazovu da i na ulici iznenadi paketićima male Borane sa kojima je podelio, koji su ga oduševljeno pozdravili.

„Voleli bismo da ova akcija posluži i kao primer svima koji su u mogućnosti, da učine nešto slično za mališane kojima to mnogo znači. Sreća, ljubav i pažnja u ranom dobu bitniji su od bilo koje materijalne stvari. Verujemo da smo ovim skromnim gestom barem malo doprineli lepšim praznicima deci i njihovim porodicama. Veliko hvala Daliboru Joviću i organizaciji “Borani Za Bor” koji nam je pomogao da kontaktiramo roditelje mališana koje smo posetili i tako uspešno sprovedemo ovu akciju”, kažu u Domu zdravlja “Bormedic”.

Ovim su gestom deca iz socijalno ugroženih porodica, osim poruke da nisu zaboravljena, osetila i radost novogodišnjih i božićnih praznika.

Dom zdravlja “Bormedic”, vodeći u regionu, odavno je ravnopravni partner građanima u borbi za očuvanje zdravlja, a kao društveno odgovorna ustanova rado se i odaziva akcijama i pomaže svuda gde je pomoć neophodna.

“Radost, sreća i uspeh uvek su veći kada se podele sa drugima”, poručuju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.