Naslovna Društvo Dom za decu i omladinu “Stanko Paunović” obeležava 99 godina postojanja i...

Dom za decu i omladinu “Stanko Paunović” obeležava 99 godina postojanja i rada

733
0

U Domu za decu i omladinu “Stanko Paunović”, na pragu veka postojanja, u toku je realizacija projekta sanacije, rekonstrukcije i adaptacije objekata, vrednog više od 32 miliona dinara.

Osnovan daleke 1919. godine kao Dom za ratnu siročad čiji su roditelji stradali u ratnom vihoru Prvog  svetskog rata, dom je bio utočište i dom u kome su odrastale generacije dece i mladih. Dom od 1955. godine postaje kuća dece bez roditeljskog staranja. Izgradnja zgrade, u kojoj danas boravi dvanaestoro dece i mladih sa smetnjama u razvoju prvog i drugog stepena podrške, 40 srednjoškolaca i šest studenata, počela je 1923. godine.

“U godini obeležavanja jednog veka Doma, biće objavljena monografija u kojoj će osim istorijata Doma, biti zabeležena i sećanja štićenika i vaspitača, što će biti značajan prilog istoriji Negotina” , ističe za NG portal vršilac dužnosti direktora Nadica Vasić.

U Domu “Stanko Paunović” u toku je realizacija projekta sanacije, rekonstrukcije i adaptacije objekata koje finansiraju Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije sa oko 30 miliona dinara i opština Negotin, koja u projektu učestvuje sa 2,6 miliona dinara.

“Radovi na sanaciji, rekonstrukciji i adaptaciji objekata poboljšaće uslove rada i kvalitet usluga koje naša ustanova pruža. Istovremeno stvoriće se mogućnosti za pružanje novih usluga socijalne zaštite. Ovo ulaganje, najveće od izgradnje prvog objekta, obavezuje sve zaposlene da i u narednom periodu pruže svoj maksimum u radu. Obavezuje i tradicija duga jedan vek da kvalitet smeštaja i ishrane, usluga i rada bude na najvišem nivou“, kaže Nadica Vasić, v.d. direktora Doma “Stanko Paunović.”