Naslovna Društvo DokTok – besplatna zdravstvena konsultacija

DokTok – besplatna zdravstvena konsultacija

448
0

DokTok – onlajn platforma za stručne zdravstvene konsultacije počela je sa radom 27. aprila i beleži veliko interesovanje korisnika.

Foto: DokTok, printscreen

Svakog dana u periodu od 10 do 20 časova građanima je na raspolaganju više od 150 lekara opšte prakse i specijalista, koji im potpuno besplatno pružaju opšte informacije o simptomima bolesti, njihovim uzročnicima, informacije o dejstvu pojedinih lekova kao i psihološku podršku.

Platforma je namenjena za sve zdravstvene konsultacije koje ne zahtevaju hitnu lekarsku pomoć i nisu posledica infekcije virusom kovid-19, a vezane su za opšte zdravstveno stanje ili potrebu za razgovorom sa psihologom.

Na taj način, građani imaju priliku da dobiju stručne konsultacije bez odlaska u Dom zdravlja i boravka u čekaonici, a zdravstveni sistem je rasterećen u kriznom periodu.

Tokom 15-minutog jedan-na-jedan razgovora koliko je predviđeno po korisniku, odabrani lekar će vam pružiti stručne konsultacije i psihološku podršku, a ukoliko je potreban pregled uživo ili propisivanje terapije uputiće vas da pozovete izabranog lekara ili posetite Dom zdravlja.

Razgovori su u potpunosti privatni, a sve što vam je potrebno da biste platformi pristupili su internet i smart telefon ili računar.

Više o samoj platformi i načinu na koji ona funkcioniše, možete pronaći na sajtu (www.doktok.rs)