Naslovna Politika Dokle će Negotin da se spominje samo u vremenskoj prognozi!?

Dokle će Negotin da se spominje samo u vremenskoj prognozi!?

2048
0

Na uglu raskrsnice kod negotinskog Doma zdravlja nedavno je osvanuo novi bilbord sa pitanjem „Dokle će Negotin da se spominje samo u vremenskoj prognozi?“

Bilbord je deo platforme Promeni.rs koja je namenjena pozitivnim promenama u lokalnim sredinama.

Platforma je pokrenuta kroz projekte “Tvoje mesto u Srbiji” koje Nacionalna koalicija za decentralizaciju sprovodi u partnerstvu sa CRTA-om, Fondacijom Jelena Šantić, ORCA-om i Media reform centrom i “Građani imaju moć” koji partnerski realizuju Beogradski centar za bezbednosnu politiku, CRTA, NKD i Partneri za demokratske promene, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

“Uvažavajući realnost da ljudi koji su posvećeni unapređenju svojih zajednica nisu uvek u mogućnosti da dođu do donatorskih sredstava, ulažemo resurse u mapiranje autentičnih lokalnih inicijativa koje rade na unapređenju svojih zajednica uz uključivanje širokog broja građana i građanki. Pružamo podršku udruženim građanima i građankama da artikulišu svoje ideje i da prepoznaju način da aktivno rade na unapređenju kvaliteta života u svojim zajednicama. Agendu akcija u zajednicama kreiraju sami građani i građanke. Mi smo tu da im pomognemo oko uobličavanja ideje i pružimo sveobuhvatnu podršku i pomoć u njenoj realizaciji. Pružamo finansijsku podršku u vidu granta za realizaciju akcije, ali i stručnu i tehničku podršku zato što smo svesni da finansijska podrška nije dovoljna”, navodi se na sajtu Promeni.rs.

Bilbord je postavljen na uglu raskrsnica kod negotinskog Doma zdravlja, a sudeći po aktivnostima volontera i aktivista organizacija koje su uključene u projekte „Tvoje mesto u Srbiji“ nema sumnje da će i u Negotinu biti organizovana neka od akcija, sa željom, kako i slogan kaže, da se Negotin spominje i po nečem drugom, a ne samo po temperaturnim razlikama i vremenskim prilikama.