Naslovna Sport Dogodine Letnja škola sporta u Negotinu, Boru, Knjaževcu i Zaječaru

Dogodine Letnja škola sporta u Negotinu, Boru, Knjaževcu i Zaječaru

330
0

Na inicijativu Sportskog saveza grada Zaječara od naredne godine će početi realizacija Otvorene letnje škole sporta, koja će naizmenično biti održana u Boru, Кnjaževcu, Negotinu i Zaječaru, dogovoreno je na sastanku zvaničnika Sportskih saveza ovih gradova i opština.

Predstavnici Sportskih saveza i Asocijacija Zaječara, Bora, Negotina i Knjaževca; Foto: Glas sporta

Otvorena letnja škola sporta program je zaječarskog Sportskog saveza a namenjen je deci uzrasta od šest do 11 godina. Škola će biti realizovana u julu naredne godine u gradovima Zaječar i Bor i opštinama Negotin i Knjaževac.

“Biće to pravo timočko sportsko leto. Još ćemo razgovarati oko same organizacije, ovo je samo inicijalni dogovor o postulatima. Ukupno 160 dece, po 40 iz svakog grada biće učesnici Otvorene letnje škole sporta, koja će naizmenično biti održana u Boru, Кnjaževcu, Negotinu i Zaječaru, koji će biti domaćin završnice”, rekao je Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, inicijator i domaćin sastanka.

Iz svakog grada i opštine u radu ove Otvorene letnje škole sporta biće angažovani mladi treneri i profesori fizičkog vaspitanja, koji će voditi ekipe u različitim sportskim disciplinama. Detalji kao i konačni termin održavanja ove sportske manifestacije biće naknadno dogovoreni i blagovremeno saopšteni javnosti.

Sastanku u Zaječaru su, pored domaćina, prisustvovali i Dušan Matejević, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Negotin, Кrunislav Simić, prvi čovek Asocijacije “Sport za sve” iz Кnjaževca i Miloš Luković, ispred Asocijacije “Sport za sve” u Boru.