Naslovna Društvo Dobri rezultati osnovaca u poznavanju srpskog jezika

Dobri rezultati osnovaca u poznavanju srpskog jezika

2003
0

U Osnovnoj školi “Vera Radosavljević” danas je održano takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike od petog do osmog razreda opštine Negotin.

Najviše se učenika danas nadmetalo u poznavanju jezika i jezičke kulture iz petog razreda pa je njih osmoro i podelilo jedno od prva tri mesta.

Najbolji među njima je Nikola Milošević, učenik Osnovne škole “Branko Radičević”. Drugo mesto je podelilo troje učenika: Mara Lučić i Danica Filidžanović iz škole “Vera Radosavljević” kao i Vuk Perović iz škole “Vuk Кaradžić”.

Treće mesto, po broju poena zauzeli su: Nađa Vučinić iz Osovne škole “Vera Radosvaljević” kaо i Dušan Mišić, Trifun Đorđević i Janko Stojanović iz škole “Branko Radičević”.

U kategoriji učenika šestog razreda, po broju osvojenih poena najbolji rezultat ostvarila je Jana Кrivović iz prahovske škole “Pavle Ilić Veljko” zauzevši treće mesto, dok u kategoriji sedmog razreda nije bilo nagrađenih učenika.

I u konkurenciji učenika osmog razreda ostvaren je samo jedan plasman, pa je tako treće mesto zauzela Кatarina Stojanović, učenica Osnovne škole “Vuk Кaradžić”.

Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za osnovce biće održano 6. aprila u Boru.