Naslovna Društvo Dobri rezultati osnovaca iz Negotina, Štubika i Jabukovca na takmičenju iz tehnike

Dobri rezultati osnovaca iz Negotina, Štubika i Jabukovca na takmičenju iz tehnike

692
0

Tokom vikenda u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Štubiku održano je opštinsko takmičenje iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja, tehnike i tehnologije.

Veliko interesovanje za tehničke nauke, i odličan plasman na okružnoj smotri ostvario je veliki broj devojčica iz škola naše opštine koje su bile uspešne u svim takmičarskim disciplinama.

Praktičan rad, izrada po modelu je takmičarska disciplina koja je okupila  15 učenika  u kategoriji petog i šestog razreda.

Pravo učešća na okružnu smotru stekle su Anđela Mihailović, Sara Lekić i Teodora Đurić, učenice petog razreda iz Osnovne škole „Hajduk Veljko“ Štubik.

U istoj disciplini, kategoriji šestog razreda plasman su ostvarile Anđela Popović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ , Tina Danilović iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca i Anastasija Čobotić iz škole „Vuk Karadžić“.

Opština Negotin će imati i predstavnike u disciplini Auto modelarstvo. U kategoriji sedmog razreda najbolji rezultat ostvario je Mihajlo Matović, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“ , a iz iste škole u kategoriji petog razreda za okružnu  smotru se sprema i Lea Ristić.

U disciplini avio modelarstvo odličan rezultat i dalji plasman ostvario je Aleksa Paunović, učenik sedmog razreda iz Osnovne škole „Branko Radičević“.

Disciplina, brodomodelarstvo, bila je uspešna za učenice iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ pa će se na okružnoj smotri takmičiti Nataša Matović, učenica šestog razreda i Anđela Egarac, učenica petog razreda.

U disciplini raketnog modelarstva na okružnoj smotri takmičiće se učenici osmog razreda iz Osnovne škole „Branko Radičević“. Najbolji rezultat na opštinskoj smotri postigle su Jovana Dujkić i Jovana Mitrović.

Čestitamo učenicima i mentorima: Ani Kostadinov, Žiki Savuljeskoviću i Draganu Đukiću. Želimo im uspešan nastup na okružnoj smotri koja će biti održana 5. aprila u Majdanpeku.