Naslovna Sport Dobar start negotinskih stonoteniserki u Prvoj ligi Srbije  

Dobar start negotinskih stonoteniserki u Prvoj ligi Srbije  

309
0

Negotinske stonoteniserke ovog vikenda u Vršcu sjajno startovale pobedivši u prva četiri kola Prve lige Srbije.

Jelena Popović, Kristina Ivanova i Luna Jovanović

Igračice Stonoteniskog kluba “Hajduk Veljko” po treći put u Prvoj ligi Srbije pokušavaju da opstanu i sa ekipom koja je najmlađa u ligi opravdaju renome koji uživaju.

Ovog vikenda Vršac je bio domaćin prvog turnira na kojem su odigrana četiri kola Prve lige. Propozicije za jesenji deo sezone 2021-2022. određuju da se u tri turnira, čiji su domaćini pored Vršca još Bačka Palanka i Bečej odigraju 11 kola, po principu svako sa svakim.

Negotinske stonoteniserke su u Vršcu nastupale u sastavu: Jelena Popović, Kristina Ivanova i Luna Jovanović.

U prvom meču, najtežem i najuzbudljivijem, protiv apsolutnog favorita, ekipe Vršca, Luna Jovanović, koja je u izvanrednoj formi pobedila je rumunsku igračicu iz Arada, Beatris Andreu Kaposta, koja je došla kao pojačanje.

“Već se tu se videlo da domaćinu neće biti lako. U drugom meču Marina Pinku iz ekipe domaćina bila je bolja od Kristine Ivanove, a u trećem je našu Jelenu Popović pobedila Una Radak. Međutim u četvrtom meču i Kristina Ivanova je bila bolja  od Rumunke Kaposte, a Luna ponovo pokazala kvalitet i u teškom meču izvojevala pobedu nad Unom Radak, njihovom najboljom igračicom, koja je provela više sezona u Super ligi Srbije. Jelena nije mogla više i doživela je poraz te se ušlo u dubl koji bi doneo pobednika. Luna i  Kristina su zaigrale odlično pa Uni Radak i Marini Pinku nisu prepustile ni set, donevši našem timu značajnu pobedu”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Negotinske stonoteniserke su u ostalim mečevima savladale, potom, STK “Čarnojević” iz Ruskog Sela sa 4:1, STK “Lužnicu” iz Babušnice sa 4:0 i STK Novi Sad 2018 sa 4:0.

“Dobru igru prikazala je i Jelena Popović koja je u poslednja tri meča zabeležila po jednu pobedu. Stonoteniserke su se našle na prvom mestu prvoligaške tabele, ali tek predstoje teški mečevi. Sledeća četiri meča igraju  se u Bačkoj Palanci  protiv stonoteniserskih klubova “Zmajevo” iz Zmajeva, “Tikvara” iz Bačke Palanke, “Slavija” iz Kovačice i  “Rapid” iz Nikolinca”, dodaje Miljković.

Muška ekipa STK “Hajduk Veljko” na startu sezone doživela je poraz  u gostima protiv niškog “Radničkog” sa 4:2. Po jednu pobedu za negotinski tim zabeležili su Mladen Milovanović i Pavle Pucarević. U drugom kolu STK “Hajduk Veljko” biće domaćin pirotskom “Radničkom”.