Naslovna Društvo Dobar plasman negotinskih mladih programera u finalu lige KODigranje

Dobar plasman negotinskih mladih programera u finalu lige KODigranje

251
0

Negotinski tim osvojio je u finalu lige KODigranje 70 poena i našao se na visokom devetom mestu tabele, što je, imajući u vidu broj učesnika, zavidan plasman.

Ekipa Osnovne škole “Branko Radičević”  u sastavu: Dunja Paunović, učenica petog razreda i Bojana Danković i Marko Uruković, učenici šestog razreda, sa mentorom Milošem Jotićem osvojila je u finalu lige KODigranje visoko deveto mesto.

Finale je okupilo preko 80 učenika iz 28 osnovnih škola iz svih delova Srbije, kojima je zadatak bio rešavanje problema sa upotrebom više robota što je zahtevalo dodatnu kreativnost i veštine u programiranju.

Pet najboljih timova iz  OŠ “Svetozar Marković” iz Vranja, OŠ “Isidora Sekulić”  iz Pančeva drugo, OŠ “Vladislav Ribnikar” iz Beograda, OŠ “Stana Bačanin“ iz Leška i OŠ “Vuk Karadžić“ Beograda učestvovaće u oktobru na Evropskom takmičenju MakeX u Zagrebu, nakon čega će najbolje plasirana ekipa iz Srbije moći da učestvuje i na Svetskom MakeX takmičenju u Gvangdžou u Kini u decembru.

Takmičenje KODigranje je, inače, deo programa Bitka za znanje, čiji je nosilac Fond B92. Kroz ovaj program je do sada 431 osnovnoj školi u Srbiji donirano 2.155 mBot robota koji se koriste kao nastavno sredstvo i uz pomoć kojih đaci imaju priliku da uče programiranje, kodiranje i robotiku.