Naslovna Društvo Dobar odziv Negotinaca za akciju pomoći štićenicama Doma Manastira Svete Petke Izvorske

Dobar odziv Negotinaca za akciju pomoći štićenicama Doma Manastira Svete Petke Izvorske

1048
0

Negotinci su još jednom pokazali koliko su humani i koliko se rado odazivaju nevoljnicima i pozivima za pomoć. U toku je realizacija humanitarne akcije pomoći štićenicama Doma Svete Petke pri istoimenom manastiru u Izvoru kod Paraćina.

Moto klub „Free rider – 17“ iz Prahova u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za štićenice Doma Svete Petke u Izvoru kod Paraćina ove subote u centru Negotina prikupili su garderobu i 40.000 dinara koje će biti usmerene za kupovinu neophodnih potrepština za 90 štićenica o kojima brine 10 monahinja Manastira Sveta Petka.

„Mi nastavljamo akciju prikupljanja garderobe, sredstava za higijenu, ali i konzervirane hrane i svega što je monahinjama potrebno za brigu o korisnicama Doma sa smetnjama u razvoju. Plan nam je da akciju usmerimo i ka selima kako bi se u nju uključili svi koji to žele“, kaže Katarina Vojinović iz MK „Free Rider – 17“.

Apel za pomoć uputila je grupa humanih ljudi, koja je animirala i brojne organizacije i akciju realizuje i u saradnji sa Crkvenom opštinom Negotin, ali i sa brojnim dobrotvorima i ljudima velikog srca.

„Širi se krug naših dobrotvora i mogu da kažem da su se u akciju pored negotinske uključile i lokalne samouprava u Kladovu i Majdanpeku. Našu humanitarnu pomoć ćemo 31. oktobra usmeriti put Izvora kod Paraćina, pa još jednom pozivam sve dobre ljude, pojedince, kompanije, preduzetnike i udruženja da nam se pridruže“, kaže Saša Mihajlović, uz Danila Petrovića i Ivana Ristića inicijator ove humanitarne akcije.

I u Kolu srpskih sestara beleže dobro interesovanje Negotinaca. U ovoj humanitarnoj organizaciji, najstarijoj na prostorima Negotinske krajine ističu da građani svoje donacije (garderobu, namirnice, lekove, pelene za decu i odrasle) mogu da donesu u prostorije Kola ponedeljkom od 10 do 12 sati i sredom od 16 do 18 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.