Naslovna Društvo Dobar odziv Negotinaca za akciju pomoći štićenicama Doma Manastira Svete Petke Izvorske

Dobar odziv Negotinaca za akciju pomoći štićenicama Doma Manastira Svete Petke Izvorske

1100
0

Negotinci su još jednom pokazali koliko su humani i koliko se rado odazivaju nevoljnicima i pozivima za pomoć. U toku je realizacija humanitarne akcije pomoći štićenicama Doma Svete Petke pri istoimenom manastiru u Izvoru kod Paraćina.

Moto klub „Free rider – 17“ iz Prahova u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za štićenice Doma Svete Petke u Izvoru kod Paraćina ove subote u centru Negotina prikupili su garderobu i 40.000 dinara koje će biti usmerene za kupovinu neophodnih potrepština za 90 štićenica o kojima brine 10 monahinja Manastira Sveta Petka.

„Mi nastavljamo akciju prikupljanja garderobe, sredstava za higijenu, ali i konzervirane hrane i svega što je monahinjama potrebno za brigu o korisnicama Doma sa smetnjama u razvoju. Plan nam je da akciju usmerimo i ka selima kako bi se u nju uključili svi koji to žele“, kaže Katarina Vojinović iz MK „Free Rider – 17“.

Apel za pomoć uputila je grupa humanih ljudi, koja je animirala i brojne organizacije i akciju realizuje i u saradnji sa Crkvenom opštinom Negotin, ali i sa brojnim dobrotvorima i ljudima velikog srca.

„Širi se krug naših dobrotvora i mogu da kažem da su se u akciju pored negotinske uključile i lokalne samouprava u Kladovu i Majdanpeku. Našu humanitarnu pomoć ćemo 31. oktobra usmeriti put Izvora kod Paraćina, pa još jednom pozivam sve dobre ljude, pojedince, kompanije, preduzetnike i udruženja da nam se pridruže“, kaže Saša Mihajlović, uz Danila Petrovića i Ivana Ristića inicijator ove humanitarne akcije.

I u Kolu srpskih sestara beleže dobro interesovanje Negotinaca. U ovoj humanitarnoj organizaciji, najstarijoj na prostorima Negotinske krajine ističu da građani svoje donacije (garderobu, namirnice, lekove, pelene za decu i odrasle) mogu da donesu u prostorije Kola ponedeljkom od 10 do 12 sati i sredom od 16 do 18 časova.