Naslovna Uncategorized Dobar nastup negotinskih stonotenisera u Kragujevcu

Dobar nastup negotinskih stonotenisera u Kragujevcu

187
0

U Kragujevcu je ovog vikenda održan poslednji turnir koji se, za sve kategorije, boduje za rang listu Srbije u stonotenisu. STK “Hajduk Veljko” je imao svoje predstavnike u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Neda Gerginović, stonoteniserka STK „Hajduk Veljko“

U juniorskoj konkurenciji na bodovnom turniru u Kragujevcu u subotu, najbolji plasman ostvarila je Lana Jovanović, koja se plasirala u osminu finala,  među 16 najboljih.

U kadetskoj konkurenciji, u nedelju, Lana Jovanović i Neda Gerginović su se plasirale u četvrtfinale, među prvih osam. Obe su izgubile u borbi za medalju, pri čemu je Lana bila veoma blizu ostvarenja, budući da je u petom setu izgubila na razliku i obe su osvojile po 100 poena.

“Lana je učvrstila svoj položaj među prvih osam i već ranije obezbedila učešće na završnom prestižnom turniru TOP 12 Srbije. Neda je profitirala više, jer je ovim bodovima izbila na 12. mesto i stvorila šansu da na Prvenstvu Srbije za kadetkinje potvrdi svoj plasman dobrim nastupom. Nedu očekuje težak posao, jer je bodovna razlika između devetog i 15. mesta na rang listi samo 40 bodova. No, nadamo se da je ostvarivanje cilja izvodljivo, s obzirom na to da je Neda u dobroj formi, i nadamo se da će je zadržati do kraja maja. Naravno, o ishodu odlučuju i druge kandidatkinje iz mnogo poznatijih klubova, koje takođe imaju isti cilj”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Pavle Pucarević, koji nastupa u pojedinačnoj konkurenciji za “Akademiju 2018” iz Novog Sada, već je odavno obezbedio TOP 12 za juniore, tako da bi plasmanom tri predstavnika iz našeg kluba to bio solidan uspeh.