Naslovna Društvo COVID-19 Do svojih njiva krajinski ratari mogu isključivo na poljoprivrednim mašinama, ali ne...

Do svojih njiva krajinski ratari mogu isključivo na poljoprivrednim mašinama, ali ne stariji od 70 godina

2377
0

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Negotin obavestila je poljoprivrednike iz Negotina, Kladova, Majdanpeka i Bora da im dozvole koje su ranije dobili za obavljanje poljoprivrednih radova važe i u uslovima produženog policijskog časa.

Bez obzira da li su dozvolu za kretanje u vreme policijskog časa dobili za period od 17, 15 ili 13 časova do vremena kada je predviđen dozvolom povratak na gazdinstvo, a zbog redovnog obavljanja poljoprivrednih radova one će važiti i tokom produženog policijskog časa od subote 4. aprila od 13 časova do ponedeljka 6. aprila u 5 sati ujutru, saopštili su nadležni u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi (PSSS) u Negotinu.

„Svi poljoprivredni proizvođači koji imaju potrebu obavljanja poljoprivrednih aktivnosti na svojim gazdinstvima, a neke moraju da budu izvedene u vreme kada je na snazi zabrana kretanja, upućuju se na sajt  Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kako bi podneli zahteve za dozvolu kretanja”, navode u PSSS Negotin.

U ovoj službi podsećaju da i dalje važi da svi poljoprivredni proizvođači, sa sela, do 70 godina starosti, mogu u periodu od 5 do 19 sati, ISКLJUČIVO NA POLJOPRIVREDNIM MAŠINAMA, i udaljeni najmanje dva metra jedan od drugog, da se kreću BEZ IКAКVE DOZVOLE.

Dozvoljeno je POJEDINAČNO (bez okupljanja), donošenje mleka u otkupne stanice u periodu od 5 do 18 sati .

Za sve ostale meštane, sem starijih od 70 godina, kretanje ostaje samo od 5 do 17 sati, uz zabranu okupljanja više od dva lica na jednom mestu.