Naslovna Društvo Do sada najbolji  rezultati negotinskih mladih fizičara na opštinskom takmičenju

Do sada najbolji  rezultati negotinskih mladih fizičara na opštinskom takmičenju

960
0

Takmičari iz šest osnovnih škola naše opštine postigli su odlične rezultate na takmičenju iz fizike. Domaćin takmičenja bila je Osnovna škola „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova.

Opštinsko takmičenje iz fizike okupilo je ove godine 28 učenika iz šest osnovnih škola naša opštine.

Najbrojniji su bili učenici šestog razreda i njih jedanaestoro podelilo je jedno od prva tri mesta.

Najuspešniji su bili Novak Mirković, iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Anja Stanojević iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“. Drugo mesto podelilo je pet učenika: Ksenija Filčić Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca, Lenka Radovanović, iz škole „Vuk Karadžić“, Andrea Savić iz škole „Branko Radičević“, Kristina Milutinović iz škole „Vuk Karadžić“ i Edvard Gudojević, iz OŠ „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice . U kategoriji šestog razerda treće mesto podelili su: Jovana Lekić iz OŠ „Vuk Karadžić“, Ružica Kerkez i Dunja Paunović iz škole „ Branko Radičević“ i Anđela Mihailović iz OŠ „ Hajduk Veljko“ iz Štubika.

U kategoriji sedmog razreda najbolji rezultat i prvo mesto ostvario je Marko Uruković iz Osnovne škole „Branko Radičević, drugo mesto pripalo je Marku Šujeranoviću a treće Nataši Matović, učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

I učenici osmog razreda bili su uspešni na ovogodišnjem opštinskom takmičenju iz fizike. Najviše poena i prvo mesto ostvarili su  Mihajlo Matović iz škole „Vuk Karadžić“, Aleksa Paunović iz škole „Branko Radičević“. Drugo mesto pripalo je Stefanu Tomiću, a treće Luki Miroviću, takođe učenicima škole „Branko Radičević“.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima: Nataši Đorđević Paović, Vladici Petkoviću, Snežani Protić, Željku Gogevu, Jeleni Popović i Danijeli Adamov.

Okružno takmičanje iz fizike biće održano 14. marta u Boru.