Naslovna Ekonomija Do ponedeljka prijavljivanje za program „Moja prva plata“: Najviše pozicija oglasio “Elixir”

Do ponedeljka prijavljivanje za program „Moja prva plata“: Najviše pozicija oglasio “Elixir”

1626
0

Prijavljivanje nezaposlenih koji su zainteresovani da se uključe u program “Moja prva plata” ulazi u završnu fazu i realizovaće se do ponedeljka 8. novembra. Proces izbora kandidata od strane poslodavaca započeo je uporedo i trajaće najkasnije do 15. novembra.

Foto: Elixir Prahovo

U opštini Negotin 24 poslodavca oglasila su 88 radnih pozicija, od kojih najviše „Elixir“ Prahovo 49 i „Elixir Craft“ osam.

“Elixir Prahovo”, kao deo poslovnog sistema “Elixir Group”, učestvuje u programu „Moja prva plata“ u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Ministarstva za rad i Privredne komore Srbije, a ponudio je radne pozicije za mlade sa diplomama srednje škole i fakulteta.

“Elixir” potražuje po osam procesnih inženjera i tehnologa uz proizvodnji, za radnu poziciju diplomirani ekonomista predvideli su tri mesta, a po dva za inženjere energetike i inženjere bezbednosti i zaštite na radu.

Traži se i po jedan diplomirani hemičar, inženjer elektroodržavanja, inženjer mašinskog održavanja, inženjer zaštite životne sredine, saobraćajni inženjer, diplomirani pravnik, građevinski inženjer i diplomirani inženjer tehnologije.

Za zainteresovane sa diplomom srednjeg škole predviđena su po tri mesta za vozovođu, manevristu i bravare, a po dva za električare, operatere energane na ugalj, operatere energane  na mazut i magacionere.

“Elixir Craft” traži šest bravara-zavarivača i dva gumara plastičara.

I ostali negotinski poslodavci potražuju po dva ili po jednog mladog do 30 godina starosti. Dva radnika u okviru ovog programa primiće: Moto Boem Trans (administrativni radnik, kamerman), Alkana Trejd (prodavac, poslovni sekretar), Kompanija Spajić (knjigovođstvo, mašinski tehničar), Telekom Srbija (monter), OŠ „Vera Radosavljević“ (profesor razredne nastave), Muzej Krajine (muzejski vodič, muzejski tehničar), OŠ „Branko Radičević“ (master učitelj, master pedagog), Apotekarska ustanova „Lilly drogerie“ (diplomirani farmaceut) i „Linea“ (monter nameštaja).

Po jednu radnu poziciju u programu “Moja prva plata” oglasili su: Vuk-FFM-123 (pekar), Ugostiteljska radnja „Dominicano 019“ (konobar), Frizerski salon „Elit“ (ženski frizer), „Predić inženjering“ Prahovo (administrativni operater), Veterinarska ambulanta „Petrović 019“ (veterinarski tehničar), Agencija „Danković“ (knjigovođa), „Sedmica plus“ (referent turizma), „Timok“ (administrativni radnik),“Keš“ (prodavac), Vinarija Raj (komercijalista), Kozmetički salon „Madona“ (kozmetičar), Frizerski salon „Dana“ (frizer) i Dental centar Zorana (stomatološka sestra-tehničar).

Кonačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih izvršilaca za svakog poslodavca biće objavljena na portalu „Moja prva plata“ do 27.novembra.

“Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i nezaposlenog, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, vršiće se u periodu od 28. novembra do 14. decembra. Poslodavac može odabrati kandidata pre isteka roka za prijavu nezaposlenih, ali ga može radno angažovati i uključiti u program tek po zaključivanju ugovora”, ističu u Nacionalnoj službi zazapošljavanje.

Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, sa mesečnim primanjima od 20.000 dinara za one sa srednjom stručnom spremom, a 24.000 dinara za fakultetski obrazovane kadrove do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva i nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.