Naslovna Hronika Do kraja nedelje pojačana kontrola saobraćaja

Do kraja nedelje pojačana kontrola saobraćaja

429
0

U cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, Saobraćajna policija sprovodi do nedelje 23. februara pojačanu kontrolu saobraćaja.

Kontrola će, ovoga puta, biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, ali i nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje i prekršaja pešaka.

Kako navode u Upravi saobraćajne policije od početka 2020. broj saobraćajnih nezgoda povećan je za 16 odsto, a broj prekršaja za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Na putevima u Srbiji od početka godine poginula su 22 vozača i isto toliko pešaka, kao i 12 putnika u putničkim vozilima i sedam biciklista.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je neprilagođena brzina. Zbog toga je 25 učesnika u saobraćaju izgubilo život, dok je više od 300 učesnika u saobraćaju povređeno.

U saobraćajnim nezgodama koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola poginula su tri učesnika u saobraćaju, a povređena 104. Čak 58 odsto poginulih vozača i putnika nije koristilo sigurnosni pojas.

Analize  su pokazale da je od početka godine 30 odsto pešaka stradalo usled neopreznog stupanja na kolovoz i da su 30 odsto saobraćajnih nezgoda sa nastradalim pešacima izazvali vozači putničkih vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.