Naslovna Kultura “Dnevnik galiota” u negotinskoj biblioteci

“Dnevnik galiota” u negotinskoj biblioteci

154
0

U okviru promotivne akcije “Knjiga nedelje“  Izdavačkog preduzeća „Clio“ i Narodne biblioteke “Dositej Novaković” u Negotinu od 2. do 6.aprila na odeljenju za odrasle biće izložena knjiga “Dnevnik galiota“ Imre Kertesa.

Šesta u nizu knjiga, koja će biti izložena na odeljenju za odrasle Narodne biblioteke “Dositej Novaković” u okviru akcije “Knjiga nedelje” je svojevrsna hronika spoznavanja koju je Imre Kertes nazvao “Dnevnik galiota”. Reč je o književnom delu čija svaka rečenica “svedoči o tome da su i vrtlozi istorije i događaji svakodnevnice podjednako pogodne forme doživljavanja transcendencije”.

Prošle nedelje je čitaocima bila ponuđena za čitanje knjiga  “S verom u nepoverenje”, bugarskog istraživača svetskog ugleda Ivana Krasteva koji analizira savremenu demokratiju, “posmatrajući je ne kao ideal ili skup institucija nego kao kolektivnu svest”.

Kao osma, od ukupno 12 u nizu, na odeljenju za odrasle Narodne biblioteke “Dositej Novaković” u Negotinu, od 9.do 13.aprila biće predstavljen roman “Izabel” Feriduna Zaimoglua o mladoj glumici koja glumi kada joj se pruži prilika i koja je odlučila da promeni način života, kada sreće traumatizovanog Markusa, povratnika iz sukoba na Kosovu, gde je bio u vojnoj misiji.

U okviru akcije “Knjiga nedelje” čitaocima se nedeljno predstavlja po jedan naslov, a onaj koji bude izabran ostaviće pismenu, usmenu, audio ili video izjavu o pročitanoj knjizi, koja će biti objavljena i tu knjigu dobiti na poklon.