Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Đura Vlaškalić: Negotin Negotincima

Đura Vlaškalić: Negotin Negotincima

3426
0

Đura Vlaškalić, predsednik Saveza 90/Zelenih Srbije posetio je danas Negotin  gde je razgovarao sa predsednikom Opštinskog odbora, Markom Lekićem i aktivistima ove stranke. Razgovoru sa prvim čovekom ovog pokreta prisustvovao je i Goran Đokić Goksi, koordinator za istočnu Srbiju i potpredsednik Izvršnog odbora Saveza 90 Zelenih Srbije.

Đura Vlaškalić, predsednik Saveza 90/Zelenih Srbije zahvalio se negotinskim aktivistima na “uspešno obavljenoj prvoj fazi” izbornog procesa pred predstojeće lokalne izbore na kojima će učestvovati i ovaj pokret listom svojih kandidata za odbornike.

“Uvek kada se nađemo u nekoj lokalnoj zajednici, tamo gde imamo odbor mi kao Savez 90/Zelenih Srbije pitamo naše aktiviste šta je to što je politika na lokalu, odnosno šta je politika konkretno za Negotin, pa onda dajemo neke smernice kako bi trebale da teku dalje aktivnosti”, ističe Vlaškalić u razgovoru za NG Portal.

On navodi da se i u Negotinu, ali i u Srbiji uopšte moraju preduzeti mere za zaštitu prirodne sredine, ali i brojne druge mere kojima će se i “zaista poboljšati život građana”.

“Nas ne zanima da postavljamo stranku sa vrha, nikom više ne pada na pamet da sledi nekakve lidere koji tobože imaju lažne harizme. Mi smo se okupili oko zelene ideje, oko zaštite životne ekonomije i oko svega što je sadržaj jedne zelene politike. Kada smo prvi put došli u Negotin popričali smo sa ovim ljudima kako oni vide jednu zelenu politiku u svojoj lokalnoj zajednici, pa tako i usmeravamo naše aktivnosti”, ističe predsednik Saveza 90/Zelenih Srbije.

U opštini Negotin je, veli Vlaškalić, stanje alarmantno kao i u celoj Srbiji sa tri vrste zagađenja, “svetla, vazduha i vode”.

“Kada dolazite ovde od rečice Grze, pa se penjete u ovaj vaš lepi deo, vi vidite da su potoci gotovo presahli, da se sada sve naše reke pretvaraju u kanalizacione kolektore, da se šume nemilice seku, da se zemljište zagađuje i da se uopšte ne vodi računa o životnoj sredini. Nije samo sadržaj Saveza 90/Zelenih Srbije samo ekologija. Kao ozbiljna stranka težište bacamo i na sve druge oblasti društvenog života. Mi želimo da ovde poboljšamo uslove za majke sa decom, za porodilje, da vidimo mogu li da se otvore nova radna mesta, da se postigne bolja zdravstvena zaštita, da se ojača ekonomija koja je ovde devastirana kao u celoj Srbiji i da Negotin ne bude slepo crevo Srbije”, istakao je Vlaškalić zahvalivši se aktivistima svoje stranke na angažovanju i animiranju mladih u Negotinu.